Jet raporu Ankara'yı harekete geçirdi!

 Suriye'nin attığı füzeyle düşürüldüğüne ilişkin raporu, Türkiye'nin konuyu uluslararası topluma götürmesinin yolunu da açtı.   Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın, 22 Haziran'da Suriye açıklarında düşen TSK'ya ait F-4 eğitim uçağının, Suriye'nin

Jet raporu Ankara'yı harekete geçirdi!

 

Suriye'nin attığı füzeyle düşürüldüğüne ilişkin raporu, Türkiye'nin konuyu uluslararası topluma götürmesinin yolunu da açtı.
   
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın, 22 Haziran'da Suriye açıklarında düşen TSK'ya ait F-4 eğitim uçağının, Suriye'nin attığı füzeyle düşürüldüğüne ilişkin raporu, Türkiye'nin konuyu uluslararası topluma götürmesinin yolunu da açtı.
 
Diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nda olan dosyanın henüz Dışişleri Bakanlığı'na ulaşmadı. Ancak Ankara'nın şimdiden yol haritası hazır.
 
Bu kapsamda, dosya Dışişleri Bakanlığı'na ulaşınca, NATO ve BM son bulgular doğrultusunda hızla tekrar bilgilendirilecek.
 
Ayrıca ABD, İngiltere, İran ve Rusya gibi ülkelere de ayrıca bilgi de verilecek. Özellikle önümüzdeki hafta New York'ta BM Genel Kurul açılış toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek diplomatik temaslarda konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Kazayla ilgili olarak Suriye'den hangi talepte bulunulacağı da belirlendi.
 
Edinilen bilgilere göre, Türk jetinin füzeyle uluslararası sularda düşürüldüğüne dair raporun ardından Ankara, Suriye'den konuyla ilgili olarak 'ivedi olarak özür' ve 'adil miktarda bir tazminatın ödenmesini' isteyecek. Çağrı ise Türkiye'nin Halep Büyükelçiliği aracılığıyla yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem