Jet Fadıl kovuldu

 Yargıtay kararı onaylarsa Fadıl Ak-gündüz, yönetim kurulu başkanlığını kaybedecek. YURTDIŞINDA 14 bin gurbetçiden 230 milyon euro toplayan Fadıl Akgündüz’e mahkemeden kötü haber geldi. Mahkeme, yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilen JETPA Holding A.Ş

Jet Fadıl kovuldu

 

Yargıtay kararı onaylarsa Fadıl Ak-gündüz, yönetim kurulu başkanlığını kaybedecek.
 
YURTDIŞINDA 14 bin gurbetçiden 230 milyon euro toplayan Fadıl Akgündüz’e mahkemeden kötü haber geldi. Mahkeme, yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterilen JETPA Holding A.Ş.’nin Olağan Genel Kurul toplantısını iptal etti.
 
Böylece anılan genel kurulda alınan kararlar hükümsüz oldu. Kararın Yargıtay’da kesinleşmesi durumunda Fadıl Akgündüz’ün JETPA Holding yönetim kurulu başkanlığı da iptal edilmiş olacak. Yeni süreçten, İstanbul Bayrampaşa’da inşa edilen Caprice Gold projesi de etkilenebilecek. Kayyum denetimine girmesi beklenen holdingin 750 milyon liralık varlığı bulunuyor.
 
SACİT DURAN’IN DAVASI
 
Fadıl Akgündüz ile birlikte JETPA Holding’i 1997 yılında kuran Sacit Duran bir süre sonra hisselerinin elinden alındığı gerekçesi ile mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Duran’ın yüzde 10’luk hissesinin iadesine karar verdi. Anılan karar Yargıtay’da da onaylandı. Ancak mahkeme kararına rağmen kurucu ortak Sacit Duran şirket faaliyetlerinden uzak tutuldu.
 
‘HAYALİ’ GENEL KURUL
 
Akgündüz’ü şimdilerde zor durumda bırakan süreç de JETPA Holding’in Mart 2010’daki genel kurulu toplantısı ile ilgili. JETPA Holding’in olağan genel kurulunun 9 Mart günü saat 14.30’da yapılacağı ilan edildi. Ancak söz konusu tarihte genel kurul yapılmadı. Bu durum noter kanalı ile de tutanak altına alındı. Fakat şirketin ticaret siciline, genel kurul toplantısının söz konusu tarihte yapıldığı, gündem maddelerinin de onaylandığı bilgisi kaydedildi. Sonradan düzenlediği anlaşılan genel kurul tutanağının altında, hükümet komiserinin yanı sıra, Fadıl Akgündüz ve iki yöneticinin imzaları bulunuyor.
 
HÜKÜMET KOMİSERİ CEZA ALDI
 
Şirket ortağı Sacit Duran, yapılmayan genel kurulun yapılmış gibi gösterildiği gerekçesi ile bir yanda hukuk davası açarken öte yandan ceza davası için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayda sorumluluğu bulunan Hükümet Komiseri Ferit Öztürk valiliğe şikâyet edildi. İstanbul Valiliği Öztürk’e disiplin cezası verdi. En kritik dava ise genel kurulun iptalinin istendiği Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. Dava dosyasına sunulan bilirkişi raporunda, diğer ortağın (Sacit Duran) çağrılmamasının ‘dürüstlük kuralına aykırılık’ teşkil ettiğine işaret edildi.
 
KAYYIM ATAMASI GÜNDEMDE
 
Mahkeme, iki yıldır süren davada kararını 5 Ekim günü verdi. Gerekçeli kararını daha sonra açıklayacağına işaret eden mahkeme, 9 Mart 2010’da yapılan Olağan Genel Kurul’un iptaline karar verdi. İptal kararı ile birlikte, sonradan imza altına alınan toplantı tutanağında yer alan kararlar da hükümsüz kalmış oldu. Anılan kararlar arasında yönetim kurulu üyelerinin onaylanması maddesi de yer aldı. Yerel mahkeme kararının Yargıtay’da onanması durumunda şirket yönetimi düşmüş olacak. JETPA Holding’de yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran kayyım talebinde bulunacağını ifade etti.
 
AKGÜNDÜZ: KARARIN ÖNEMİ YOK
 
Mahkeme kararıyla ilgili görüştüğümüz Fadıl Akgündüz, hakkında haber yapılmasına tepki göstererek “Gidin Türkiye’nin gündemine ilgilendiren haberler yapın. O kararın hiçbir önemi yok. Gidin ne yazıyorsanız yazın. Zaten yalan-yanlış yazıyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem