JCR Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

JCR, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını BBB (-) ve not görünümlerini de durağan olarak teyit etti.Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını BBB (-) ve not görünümlerin

JCR Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

JCR, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını BBB (-) ve not görünümlerini de durağan olarak teyit etti.

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para notlarını BBB (-) ve not görünümlerini de "Stable" (durağan) olarak teyit etti. Notun teyit edilmesinde; Türkiye'nin bölgesinde en büyük ve güçlü ekonomiye sahip olmasının yanı sıra kamu kesimi, bankacılık sektörü ve hane halklarının dış şoklara karşı koyma ve dayanma kapasitesinin etkili olduğunu belirtildi. Ayrıca, sağlam maliye politikaları ve bütçe disiplini ile bankacılık sisteminin yakından ve etkin izlenmesi notun korunmasına katkı sağladığı kaydedildi.

JCR, düşük tasarruf oranı ve kronikleşen cari işlemler açığı gibi makro-ekonomik dengesizlikler ile yüksek miktarda dış borçlanma ihtiyacı ve bunun temininde uluslararası finansal piyasalara aşırı bağımlı olunmasını notu aşağı yönlü baskılayan faktörlerin başında gördüğünü bildirdi ve artan sosyal ve politik belirsizliklerin not üzerinde olumsuz baskı yaratan bir faktör olarak ön plana çıktığına ve muhtemelen Kasım ayında yenilenecek seçimlerin ve bunun ekonomi ve maliye politikaları üzerine etkilerinin izleneceğine vurgu yaptığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler