Jandarmaya ateş açıldı! 2 ASKER ŞEHİT

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı.Çatışmada 1 astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Saldırganlardan 2'si yaralı arkadaşla

Jandarmaya ateş açıldı! 2 ASKER ŞEHİT

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı.

Çatışmada 1 astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Saldırganlardan 2'si yaralı arkadaşlarını tedavi ettirmek üzere gittikleri Eminlik 112 Sağlık İstasyonu’nda kıstırılarak yakalandı.

Saldırı Ulukışla- Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti.

Saldırganlar Ulukışla yönünde giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde kamyonet durdurulmak istenince, çatışma çıktı.

ÇATIŞMADA 2 ŞEHİT

Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit etti, 5 askeri de yaraladı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1'i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis'e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2'si yaralı olarak yakalanırken, 1'i ise kaçtı.

NİĞDE'DEKİ SALDIRIDA ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALAN OTOBÜSDEKİ 1 YOLCU YARALANDI

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde otoyolda yol kontrolü yapan jandarmaların üzerine ateş açıp, ilk belirlemelere göre 1 polis memuru ve 1 astsubayı şehit olduğu, 1 kamyon sürücüsünün öldüğü ve 6 askerinde yaralandığı saldırıda, kontrol için durdurulan yolcu otobüsündeki 1 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan ve arka camı kırılan otobüsteki diğer yolcuların ise şoförün hızla olay yerinden uzaklaştırması sonucu canlarını kurtardığı belirtildi.

Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Ulukışla yönünde giden gasp edildiği öne sürülen 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı. Saldırıda 1 polis memuru ve 1 astsubay şehit oldu. 1 Kamyon sürücüsü hayatını kaybetti 2’ si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi. Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı.

OTOBÜSDEKİ BİR YOLCUDA YARALANDI

Mersin'den Ankara'ya gitmekte olan ve kontrol için durdurulan otobüsteki yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman'ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcularında canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu da otobüsün Aksaray'a ulaştıktan sonra bir dinlenme tesisinde mola vermesi sonucu ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK

Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı:
'Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğunu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcularda hemen yere yattılar. O sırada sanırım bir arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi.'dedi.

AKSARAY POLİSİ ÖNLEM ALDI

Saldırının ardından Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem