Jandarma'dan mobil hizmet

Jandarma, "hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi" kapsamında, mobil karakol hizmetini hayata geçirdi. Başta yaşlı ve engelli olmak üzere mağdur durumdaki vatandaşların ifade işlemleri, talepleri durumunda karakola gelmelerine gerek kalmadan evlerinin ön

Jandarma'dan mobil hizmet
Jandarma, "hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi" kapsamında, mobil karakol hizmetini hayata geçirdi. Başta yaşlı ve engelli olmak üzere mağdur durumdaki vatandaşların ifade işlemleri, talepleri durumunda karakola gelmelerine gerek kalmadan evlerinin önünde yapılıyor. 
 
İçişleri Bakanlığının ilgili talimatıyla, Ankara'da ve bazı illerde Jandarma Asayiş ekipleri, donanımlı mobil karakol araçları ve motorize ekipler ile vatandaşın ayağına giderek karakol hizmeti vermeye başladı.
 
Bu kapsamda, Mamak ilçesi Kıbrıs köyünde yalnız yaşayan 83 yaşındaki Sadık Belge'nin ismi tespit edilemeyen bir şüpheli tarafından tehdit edildiği, Belge'nin yaşlı olması, olumsuz hava şartları nedeniyle karakola gelerek şikayetçi olamayacağı bilgisi jandarma ekiplerine ulaştı.  
 
Bunun üzerine ekipler, Mobil Asayiş Karakolu aracı ile Belge'nin evine gitti. Burada ekipler, yaşlı vatandaşı mobil karakol aracına davet ederek, merkez karakolda yapılacak ifadesine başvurma ve şikayet dilekçesine yönelik bütün işlemleri evinin önünde gerçekleştirdi. 
 
Mobil Karakol Aracı'nda, nezarethane, yazıcı ve bilgisayar, kamera kayıt sistemi dahil her türlü donanım bulunuyor. Araçta alınan ifadeler, UYAP üzerinden direk cumhuriyet savcılığına gönderilebiliyor. 
 
-Vatandaş uygulamadan memnun
 
Mobil karakol aracı içinde ifadesi alınan Belge'nin şikayet dilekçesi yazıcıdan da çıkarılarak işleme konuldu. Kameralarla da kayıt altına alınan ifade alma işlemleri, anında merkez karakola bilgisayar üzerinden aktarıldı. 
 
Belge, uygulamadan son derece memnun kaldığını ifade ederek, "Sabah namazına camiye gittim, eve geldikten sonra öğleye kadar evden çıkmadım. Bugün herhangi bir sıkıntım yok, askerimizden çok memnunuz" şeklinde düşüncelerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem