Jandarma ve özel harekat bu haini arıyor

Amanos Dağları'nda jandarma ve özel harekat timlerinin, 3 Aralık'ta başlattıkları operasyonda Hakkari Geçitli köyünde mayınlı saldırı emrini vererek minibüste bulunan 10 vatandaşın ölümüne neden olan 'Masiro' kod adlı Bedirhan Abo'nun peşinde olduğu öğren

Jandarma ve özel harekat bu haini arıyor

Amanos Dağları'nda jandarma ve özel harekat timlerinin, 3 Aralık'ta başlattıkları operasyonda Hakkari Geçitli köyünde mayınlı saldırı emrini vererek minibüste bulunan 10 vatandaşın ölümüne neden olan 'Masiro' kod adlı Bedirhan Abo'nun peşinde olduğu öğrenildi. Olay yeri yakınında 'Hakkari Komando Tugayı' yazılı sırt çantası bırakılıp olayın askere yıkılma girişimi, çantalarda PKK'lı Sıracettin Karataş'ın parmak izinin bulunması ile bozulmuştu.

Masum insanların ölümüne neden olan Masiro'nun, bölge halkından gelen tepkiler üzerine örgüt tarafından Hakkari Bölge sorumluluğundan alındığı belirtildi. Tepkilerin dinmesi ve Geçitli olayının unutulmasıyla birlikte Masiro'nun bu kez Amanoslar sorumlusu yapıldığı öğrenildi. 
 
MİNİBÜS MAYINA ÇARPTI: 10 ÖLÜ, 4 YARALI 
 
16 Eylül 2010'da Hakkari Durankaya beldesine 7 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü yakınlarında Aydın Erol'un (28) yönetimindeki minibüs, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişiyle birlikte il merkezine giderken mayına çarptı. Şoför Erol'la birlikte Cani Dayan, Raife Çiftçi, Enes Erol, Abuzit İdem, Şirin Kurt, Nurullah Çiftçi, Umut Çiftçi, Eşref Gür ve Semiha Dayan olay yerinde öldü, 4 kişi ağır yaralandı. 
 
KOMANDO ÇANTASINDA EL BOMBASI VE BOMBA BULUNDU
 
Patlamadan hemen sonra olay yerine giden köy halkı ve jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları çalışmada, mayının patlatıldığı alanın 100 metre ilerisinde üzerinde 'Hakkari Komando Tugayı' yazılı iki sırt çantası buldu. Yapılan çalışmada çantanın içinde çok sayıda el bombası ve Kalaşnikof marka piyade tüfeğine ait mermi, 2 adet patlayıcı düzeneği bulundu. Sırt çantalarından dolayı saldırıyı askerlerin yaptığını düşünen vatandaşlar, Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne giderek, karakolu taşladı. Karakoldaki askerler havaya ateş açarak köy halkını sakinleştirmeye çalıştı. 
 
ÖCALAN VE YÖNETİCİLER: PKK YAPMADI
 
Olaydan sonra avukatların aracılığı ile açıklama yapan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abudullah Öcalan ve Kandil'de bulunan örgüt yöneticileri, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirmediğini ileri sürdü. Örgüt yöneticileri olay yerinde bulunan asker çantalarını işaret ederek saldırıyı askerlerin yaptığını iddia etti.
 
PARMAK İZİ OYUNU BOZDU
 
10 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı askere yıkmak isteyen PKK'nın oyunu, çantalar üzerinde bulunan parmak izi sayesinde bozuldu. PKK'nın yaptığı kesinleşen patlama sonrası suçu askere atmak için bırakılan askeri sırt çantasını didik didik inceleyen Emniyet Kriminal, PKK'lı Sıracettin Karataş'ın parmak izini tespit etti. 
 
OLAY UNUTULUNCA AMANOSLAR SORUMLUSU YAPILDI
 
İddiaya göre saldırıyı PKK'nın yapmadığını belirten örgüt yöneticilerinin, bulunan parmak izi sonrası bölge halkından gelen tepkiler üzerine saldırı talimatını veren PKK'nın Hakkari Bölge sorumlusu 'Masiro' kod adlı Bedirhan Abo'yu Kandil'e çağırdı. Toplam 34 kanlı eylemden dolayı arandığı belirtilen Masiro'nun Geçitli saldırısı unutulunca örgüt tarafından bu kez geçtiğimiz aylarda Amanoslar sorumlusu yapıldığı belirtildi.
 
Abo'nun örgüt tarafından Amanoslar sorumlusu yapıldığı istihbaratını alan jandarma ve polis özel harekat timlerinin aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik güvenlik gücünün 3 Aralık'ta bölgede operasyon başlattığı ve Abo'nun da peşine düştükleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem