Jandarma o kitabı pek sevmiş!

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un görevde olduğu dönemde örtülü ödenekten hayali şirketlere para aktardığı iddiaları medyaya yansımıştı. BDDK murakıplarınca yapılan araştırmada, hayali bir ş

Jandarma o kitabı pek sevmiş!

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un görevde olduğu dönemde örtülü ödenekten hayali şirketlere para aktardığı iddiaları medyaya yansımıştı.

 

BDDK murakıplarınca yapılan araştırmada, hayali bir şirkete 600 milyar aktarıldığı ve Ergün Poyraz'ın kitaplarından binlerce adet alındığına dair haberler de bazı gazetelerde yer almıştı. İddiaların doğru olduğu, ortaya çıkan bir makbuzla kesinleşti.

 

BİNLERCE KİTAP ALINMIŞ

Dün bazı gazetelerde yer alan habere göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından istenen ve BDDK murakıplarınca hazırlanan tespit raporunda, yine aynı davanın sanığı Ergün Poyraz'ın başbakan ve devlet büyüklerine ağır hakaretler içeren kitaplardan Jandarma Genel Komutanlığı'nın binlerce satın aldığı belirtildi.

 

Basımı yapan yayınevine nakit ödeme yapıldığı belirtilen raporda, sadece bir birimin yaklaşık 5 bin adet kitap satın aldığı, böylelikle Poyraz'a destek çıktığı ifade edildi. Yeni ortaya çıkan bir faturada da bu durum gözler önüne seriliyor. Zaman gazetesi işte o faturayı bugün yayınladı. Kadir Kökten ve Büşra Erdal imzalı haberde, 3 Mart 2004 tarihinde hazırlanan faturada Poyraz'ın, "AKPapa'nın Temel İçgüdüsü" isimli kitabından 400 adet alındığı görülüyor.

 

3 BİN TL'LİK SATIŞ

"Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği/ANKARA" ifadesinin yazıldığı faturada kitabın birim fiyatı 15.000.000 lira olarak gösterilmiş ve toplam 3 milyarlık (3 bin TL) satış yapıldığı gösterilmiş.

 

ANNESİ ADINA ŞİRKET

Savcılık tarafından istenen ve BDDK murakıpları tarafından hazırlanan tespit raporunda 2004 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'ndan hayali bir şirkete 600 milyar lira (600 bin TL) ödeme yapıldığı belirtildi. Raporda, Ergenekon sanığı emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un annesi adına bir şirket kurduğu ve askeriyeye bazı mallar sattığı tespiti de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler