İzne gelen asker bonzaiden öldü

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'daki askeri birlikte acemi eğitimini tamamlayan 21 yaşındaki Emre Dede, 18 gün önce dağıtım izni alarak Sultangazi'deki ailesinin yanına geldi.Dede, Esentepe Mahallesi 2384 Sokak'ta yapımına bir süre önce ara verilen Kur'an

İzne gelen asker bonzaiden öldü

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'daki askeri birlikte acemi eğitimini tamamlayan 21 yaşındaki Emre Dede, 18 gün önce dağıtım izni alarak Sultangazi'deki ailesinin yanına geldi.

Dede, Esentepe Mahallesi 2384 Sokak'ta yapımına bir süre önce ara verilen Kur'an kursu inşaatında dün gece 4 arkadaşıyla "bonzai" olarak bilinen sentetik uyuşturucu madde kullandı. Fenalaştığını gören arkadaşları, Dede'yi inşaat alanında bırakarak kaçtı. Emre Dede'nin arkadaşlarından biri, sabah saatlerinde amca Mehmet Dede'yi arayarak durumu anlattı.

Akrabalarıyla inşaata giden Mehmet Dede, yeğenini hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Emre Dede'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Dede'nin cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından önce Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınan Emre Dede'nin cenazesi, Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Bu ölüm bizi yıktı"

Emre Dede'nin amcası Suphi Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece çok üzgün olduklarını belirterek, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi.

Yeğeni Emre'nin askerden dağıtım iznine geldikten sonra mahalledeki arkadaşlarıyla sık sık buluştuğunu anlatan Suphi Dede, "Bölgede bazı gençlerin uyuşturucu kullandığını duymuştuk ama Emre'nin uyuşturucu madde aldığını hiç düşünmedik. Dağıtım izni bitip usta birliğine gitmesine iki gün kala bu ölüm bizi yıktı. Adli Tıp'taki otopsisinde kanında çok miktarda bonzai tespit edildi. Umarım bu ölüm son olur ve bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Suphi Dede, bölgede çok sık uyuşturucu satışı yapıldığını, inşaatlarda ve boş arazilerde uyuşturucu kullanıldığını daha önce duyduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu bölgede, yeğenimin öldüğü inşaat da dahil birçok ıssız ve terk edilmiş bina var. Buradan belediyeye ve ilgili birimlere sesleniyorum; lütfen bu binaları birileri ya yıksın ya da tamamlasın. Çünkü madde bağımlısı gençlerin toplanma alanları buralar oluyor. Yazık bu gencecik insanların bedenlerine, hayatlarına. Bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalı. Bu maddeyi satanlar da derhal yakalanmalı. Biz yandık, başka aileler yanmasın."

Polis, Emre Dede'nin uyuşturucu madde aldığı kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem