İzmir’de büyük eylem peşindeki terörist yakalandı

İzmir'de terör örgütü PKK üyesi bir kişi, 18 kilogram C-4 patlayıcı ile yakalandı.Diyarbakır'dan İzmir'e gelen ve iddiaya göre, seçim öncesi uygun ortam bulamadığı için uygulamaya geçemeyen terör örgütü PKK üyesi İ.E., 18 kilo C4 patlayıcı, 10 adet el bom

İzmir’de büyük eylem peşindeki terörist yakalandı

İzmir'de terör örgütü PKK üyesi bir kişi, 18 kilogram C-4 patlayıcı ile yakalandı.

Diyarbakır'dan İzmir'e gelen ve iddiaya göre, seçim öncesi uygun ortam bulamadığı için uygulamaya geçemeyen terör örgütü PKK üyesi İ.E., 18 kilo C4 patlayıcı, 10 adet el bombası ve bir adet telefon tetikleme düzeneği ile yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Kasım seçimlerinden önce Diyarbakır'dan İzmir'e yükü miktarda patlayıcı ile gelen terör örgütü PKK üyesi İ.E.'yi tespit etti. PKK üyesi İ.E., secim öncesi alınan yoğun güvenlik önlemi nedeniyle uygun ortam bulamayınca, yanında getirdiği mühimmatı Gaziemir ilçesindeki ormanlık alana gömdü. Adım adım İ.E.'yi takip eden polis, İ.E.nin şehirden ayrılması ile patlayıcının gömüldüğü alanı izlemeye başladı.

BOMBAYI PATLATACAKTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi İ.E.'nin, dün, İzmir'e geldiğini tespit etti. Öte yandan, İ.E. mühimmatı koyduğu ormanlık alana gitti. Daha önceden ormanlık alanı takip eden polis, İ.E.'nin İzmir'e girmesi ile İ.E.'yi de takibe aldı. İ.E. yanina aldığı iki kişi ile birlikte, saat 04.00 sıralarında, ormanlık alanda gömülü mühimmatı çıkarmak isterken polis suç üstü İ.E.ve yanındaki 2 kişiyi yakaladı. 3 zanlı gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülürken kazılan alanda 18 kilo C4 patlayıcı, 10 adet el bombası ve bir adet telefon tetikleme düzeneği bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler