İzmir adliyesi önünde Zaman'a kayyum protestosu

İzmir'de Adliye Sarayı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi Zaman Gazetesi'ne kaylum atanmasını ellerinde gazeteler ve Türk bayraklarıyla protesto etti. 

İzmir adliyesi önünde Zaman'a kayyum protestosu

İzmir'de Adliye Sarayı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi Zaman Gazetesi'ne kaylum atanmasını ellerinde gazeteler ve Türk bayraklarıyla protesto etti. 

Bayraklı Adliye Sarayı C Kapısı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. Protetoya CHP İzmir CHP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Ali Çalışkan, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Attila, Zaman Gazetesi İzmir Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, Zaman Gazetesi çalışanları ile okurlar katıldı. Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, "Biz gazete çalışanları olarak bu güne kadar Zaman ferdi olmaktan şeref duyduk, bundan sonra da çocuklarımıza torunlarımıza bu şerefi inşallah miras bırakacağız. 4 Mart Türk demokrasi tarihi, medya özgürlüğü açısından, yaklaşık 30 yıla yakın Zaman tarihi açısından kara bir gün. Vefalı okurlarımız aslında bir şeyi daha işaret ediyor, belki farklı bir dönemde milyonları, belki de çok daha farklı tirajların tohumunu müjdeliyor. Yeniden Zaman zincirlerini kıracak, milyonları koşan tirajlar ile yeniden kucaklaşacağız diye ümit ediyorum" dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Murat Attila, "Aslında yok edilen, kapatılan sadece gazeteler değil, cezalandıran sadece gazeteciler değil asıl cezalandırılan Türk halkının haber alma özgürlüğüdür" dedi. TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, "Biz sadece Anayasa'dan doğan hakkımızı istiyoruz. Haber hakkını istiyoruz. Gazeteciden ve gazeteden terörist yaratamazsınız" dedi.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yaşar Ali Çalışkan da, "Bu emek mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayım" dedi.

Açıklamaların ardından, grup İistiklal Marşı okuyup dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem