İzlanda galibiyetini saatler öncesinde Twitter’dan duyurdu

Dün akşam oynanan ve 1-0 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan İzlanda maçı öncesi Bursa İnegöllü bir gencin Twitter hesabından yaptığı tahminler şok etti. Ayhan Öztürkoğlu adlı genç, Türkiye-İzlanda maçı öncesi Twitter hesabından iddialı tahminlerde bulun

İzlanda galibiyetini saatler öncesinde Twitter’dan duyurdu

Dün akşam oynanan ve 1-0 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan İzlanda maçı öncesi Bursa İnegöllü bir gencin Twitter hesabından yaptığı tahminler şok etti. Ayhan Öztürkoğlu adlı genç, Türkiye-İzlanda maçı öncesi Twitter hesabından iddialı tahminlerde bulundu. Öztürkoğlu, maçın skorunu dakikasına kadar bilirken, rüyasını ve düşüncelerini İHA'ya anlattı.

İnegöllü genç Twitter hesabından maçtan 7 saat önce, "Rüyamda gördüm. Kanıt olsun diye yazıyorum. Bugünkü Türkiye-İzlanda maçının skoru 1-0" diye yazdı. Öztürkoğlu'nun tahminleri bununla da kalmadı. Genç, golü kimin atacağını, Hollanda maçı galibinin kim olacağını da yazdı. Gencin paylaşımları şöyle: "İlk golümüzü Selçuk İnan atıyor, hakem Cenk Tosun'a sarı kart gösterecek. İlk golümüzün dakikası 88. Maçta 4 dakika uzatma olacak, İzlanda'da Gudmundsson sarı kart görecek. Hollanda'da yenilecek şaşırmayın."

Öztürkoğlu, gece sürekli maçı düşündüğünü ve gece 4'e kadar uyuyamadığını söyleyerek, "Uyuyamadığım için de maçı düşünüyordum. Zannedersem bilinçaltıma yerleşmiş. 04.30 sıralarında uyumuştum. O sırada maçın özeti gibi bir durum oldu. 5-10 saniyelik bir rüya ama neredeyse maçın hepsini gördüm. Kendim de inanamadım. Sabah 11.00 sıralarında yazdım. Çalıştığım kafeye gelince yeni bir hesap açtım. Twitter'da tarih değiştirme gibi bir şey olmadığı için ben de kendi açımdan da inanmıyordum ama kanıt olsun diye yazdım. Tutmazsa zaten 10-15 kişiye rezil olurum diye düşündüm. Tutarsa da en azından kanıtlamış olurum diye düşündüm. Sonucunda kanıtlamış oldum. Bu rüyayı göreceğimi ben de tahmin etmiyordum. O tweeti attığım zaman beni takip eden kişi sayısı 18'di. Şu an bin 500 kişi takip ediyor" dedi.

Olumlu veya olumsuz tepkileri de anlatan Öztürkoğlu, "Millet benden maç tahminleri istemeye başladı. Niye iddia oynamadın diyenler oldu. Amacım para veya bahis olsaydı bu rüyayı göremezdim. Bu rüyaları görmek için biraz inanç gerekiyor. Biz de gaibe inanan insanlar olduğumuz için biraz da temiz kalplilik herhalde. Sevgilisinden ne zaman ayrılacağını soranlar var. Parayı ne zaman bulacağım diye soranlar var. Bu iş biraz eğlenceye dönüştü. Geleceği bilemeyeceğim için şaka yollu yorumlar yazıyorum onları bile ciddiye alanlar oldu. Tavsiyeme inanmasınlar. İnsanların beklentisi bunun devam edeceği yönünde ama binde bir olan bir şey olduğuna inanıyorum. Bundan sonra öyle bir şey görebileceğime inanmıyorum. Maç sonuçları isteyen arkadaşlar artık beni rahat bırakırsa sevinirim" diye konuştu.

Daha önce böyle bir rüya görmediğini ifade eden Öztürkoğlu, "İşin garibi hiç olmadı. Hayatımda ilk. Normalde uyanık halde tahminlerim olmuştur. Maç konusunda genelde şanssızımdır. Güzel bir anı olarak kalacak bu" dedi.

En büyük isteğini de anlatan Öztürkoğlu, "Trabzonspor'u da şampiyon olarak görürsem iyi olur. En büyük isteğim o. Doğduğumdan beri Trabzonspor'un şampiyon olduğunu göremedim. Bu konuda dua istiyorum. Eğer yeniden rüya görüp bir tahmin tutturursam, Twitter'da yazmayı düşünmüyorum. Çünkü çok farklı tepkiler almaya başladım. Görebileceğimi de zannetmiyorum. Maçı da izledim" şeklinde konuştu.

İzlanda galibiyetini saatler öncesinde Twitter’dan duyurdu

İzlanda galibiyetini saatler öncesinde Twitter’dan duyurdu

İzlanda galibiyetini saatler öncesinde Twitter’dan duyurdu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem