İTÜ'nün Muhasebecisinden vurgun

STANBUL Teknik Üniversitesi(İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin muhasebe görevlisi Necat K., aralarında profesörlerinde bulunduğu 160 akademisyenin ek ders ücretlerini 3 yıldır kendi hesabına aktardığı gerekçesiyle tutuklandı.Necat K.’nın 3 yılda kendi

İTÜ'nün Muhasebecisinden vurgun

STANBUL Teknik Üniversitesi(İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin muhasebe görevlisi Necat K., aralarında profesörlerinde bulunduğu 160 akademisyenin ek ders ücretlerini 3 yıldır kendi hesabına aktardığı gerekçesiyle tutuklandı.

Necat K.’nın 3 yılda kendi hesabına 300 bin lira aktardığı, son olarak aktardığı 250 bin liranın banka tarafından farkedilmesi üzerine olayın ortaya çıktığı iddia edildi.

 Necat K., 1995 yılında İTÜ’de memur olarak göreve başladı. Daha sonra da İnşaat Fakültesi’nin muhasebe bölümüne atandı. Necat K.’nın sorumluluk alanı, akademisyenlerin maaşları ve ek ders ücretlerinin dağıtılmasıydı. Necat K., 6 ayda bir verilen ek ders ücretlerinin bir kısmını bankada açtığı kendi hesabına aktardı. 3 yılda, Necat K.’nın kendi hesabına aktardığı para miktarı 250 bin lirayı buldu.

N.K., geçtiğimiz ağustos ayında kendi hesabına 250 bin lira daha aktardı. Banka görevlileri durumu farketti ve hesapların incelenmesi için müfettiş görevlendirildi. Banka müfettişleri yaptıkları araştırmada, N.K.’nın akademisyenlerin hesaplarına aktarılması gereken 250 bin lirayı kendi hesabına yatırdığını belirledi. Tespit üzerine hesap bloke edildi. Müfettişler, N.K.’nın görevde olduğu 3 yıl içerisinde de aralarında profesörlerin de bulunduğu 160 akademisyenin hesaplarına yatırması gereken 300 bin lirayı açtığı kendi hesabına aktardığını belirledi.

Müfettişler, hazırladığı raporla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, N.K.’nın gözaltına alınması talimatı verdi. N.K., emniyette ve savcılıkta hesabına aktardığı paraları itiraf etti. İfadesinde, hesabına neden para aktardığı ile ilgili birşey söylemedi. Emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkardı. Mahkeme, N.K.’yı tutuklayarak cezaevine gönderdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler