İşverenler bu rakamlara dikkat

Eğer işveren, ücretlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmezse ceza ödeyebilir.139 LİRA- Ücretleri banka aracılığıyla ödememek: İşverenlerin, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının “en az 10” olması halinde, işçiye her türlü ödemeyi bankalar

İşverenler bu rakamlara dikkat

Eğer işveren, ücretlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmezse ceza ödeyebilir.

139 LİRA

- Ücretleri banka aracılığıyla ödememek: İşverenlerin, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının “en az 10” olması halinde, işçiye her türlü ödemeyi bankalar ya da PTT aracılığıyla yapmak zorunda. Bu zorunluluğa uymamanın cezası ise her işçi ve her ay için 139 lira.

- Asgari ücretten az ücret ödemek: Çalışanın asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılması yasak. Yasağa uymamanın cezası ise her işçi ve her ay için 139 lira.

- Belirlenen ücreti ödememek: Kural olarak ücret Türk parasıyla en geç ay içinde ödenmek zorunda. Kasıtlı olarak ücretin ödenmemesi ya da eksik ödenmesinin cezası ise her işçi ve her ay için 139 lira.

246 LİRA

- Fazla çalışmalara ilişkin ücreti ödemeyen, işçiye hak ettiği serbest zamanı 6 ay içinde kullandırmayan, fazla saatlerde yapılacak çalışmalar için işçinin onayını almayan işverene, her işçi için 246 lira ceza uygulanıyor.

504 LİRA

- Bordro vermemek: İşveren, işçiye bordro (hesap pusulası) vermek zorunda. Zorunluluğa uymamanın cezası 504 lira.

- Yüzdeleri belgeleyen belgeyi vermemek: Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde işveren, her hesap pusulasının genel toplamını gösteren bir belgeyi işçilerin kendi aralarından seçecekleri bir temsilciye vermekle yükümlü. Buna uymamanın cezası 504 lira.

- Usulsüz ücret kesme cezası uygulamak: İş Kanunu’na göre, işçiye ücret cezası vermenin bazı şartları var. Bu şartlara uymamanın cezası 504 lira.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler