İstikşaf nedir? Başbakan Davutoğlu İstikfaş açıklaması

Türk Dil Kurumu (TDK) yetkilileri, ''istikşaf'' sözünün Arapça ''keşf''ten türediğini belirterek TDK tarafından yayımlanan sözlüklerde sözcüğün bu şekilde geçtiğini ve ''keşif ve tahkik etmeye çalışma, etraf ve teferruatını zahire çıkarma'' gibi anlamlar

İstikşaf nedir? Başbakan Davutoğlu İstikfaş açıklaması

Türk Dil Kurumu (TDK) yetkilileri, ''istikşaf'' sözünün Arapça ''keşf''ten türediğini belirterek TDK tarafından yayımlanan sözlüklerde sözcüğün bu şekilde geçtiğini ve ''keşif ve tahkik etmeye çalışma, etraf ve teferruatını zahire çıkarma'' gibi anlamlar içerdiğini kaydetti. Sözün ''istikşafi'' biçiminin geçmiş dönem ve günümüz Osmanlıca sözlüklerinde geçmediğini belirten yetkililer, ''Bugünlerde gündeme ilişkin konularda sıkça geçen 'istikşafi görüş- meler' gibi tamlamalardaki 'istikşaf' ve 'istikşafi', benzer durumlarda yaygın kullanılan İngilizce ‘exploratory’ sözünün çevirisi; 'istikşafi görüşme' sözü ise 'exploratory talks' tamlamasının çevirisidir. Bu durumda 'istikşafi görüşme’ tamlaması için 'ön görüşme, araştırma-tanıma görüşmesi’ gibi anlamlar verilebilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem