İstiklal marşı skandalı!

Ünlü tenor Murat Karahan İstiklal marşını okurken 1. dörtlük bitmeden 2. dörtlüğe geçti. Olay Aynen şöyle oldu. Karahan, "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" cümlesiyle başladı, ardından "Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?" dizesiy

İstiklal marşı skandalı!

Ünlü tenor Murat Karahan İstiklal marşını okurken 1. dörtlük bitmeden 2. dörtlüğe geçti. Olay Aynen şöyle oldu. Karahan, "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" cümlesiyle başladı, ardından "Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?" dizesiyle devam etti.

Karahan daha sonra ikinci dörtlüğü doğru şekilde okudu.

Murat Karahan ABD Milli Marşı'nı okurken de önünde yazılı olan sözliere rağmen hata yaptı.

Davutoğlu'ndan Amerikalılara sürpriz

Davutoğlu, ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonuna Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanını da getirdi.

ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonundayım ancak resepsiyon büyük bir sürprizle başladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün bir konuğu vardı: Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abullah Bin Zayed Al-Nahyan.

Bu nedenle Davutoğlu'nun gelemeyeceği tahmin ediliyordu ancak Türk bakan bir sürpriz yaptı ve resepsiyona yanındaki konuğunu da alarak geldi. İki bakanı kapıda ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone karşıladı. Ardından da resepsiyona geçildi.

ABD Büyükelçisi Arap konuğuna da bir jest yaparak onu Arapça selamladı. Konuşmasını Türkçe ve İngilizce yapan Büyükelçi, Atatürk'ün ABD Kongresine 26 Şubat 1923’de gönderdiği mektuptan da bir paragraf okudu: Yer kürenin diğer tarafında bir ulus var ki o da aynı özgürlük aynı bağımsızlık, aynı demokrasi uğrunda mücadele ediyor, kan döküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem