İstiklal Marşı kalkacak mı?

Özel, İstiklal Marşı Derneği tarafından Hak-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen ''İstiklal Marşı ve Anayasa'' konulu panelde, İstiklal Marşı'nın 1921'in Mart ayında milli marş olarak kabul edildiğini, adına ise 1982'den itibaren Anayasa'da yer verildiğini bel

İstiklal Marşı kalkacak mı?

Özel, İstiklal Marşı Derneği tarafından Hak-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen ''İstiklal Marşı ve Anayasa'' konulu panelde, İstiklal Marşı'nın 1921'in Mart ayında milli marş olarak kabul edildiğini, adına ise 1982'den itibaren Anayasa'da yer verildiğini belirtti.

İstiklal Marşı'nın, Anayasa'da ''değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez'' maddeleri arasında bulunduğuna işaret eden Özel, ''Bugün, 'İstiklal Marşı ve Anayasa' konulu toplantı yaparak aslında kendimize bir savaş alanı tahsis etmiş oluyoruz. Bize, Anayasa ile ilgili lisanla dayatılmaya çalışılan şeyleri, fiiliyatıyla anlatmaya çalışacağız.

Anayasa meselesini bize bir açmaz olarak sundular. Bütün mesele, İstiklal Marşı'nı Anayasa'dan çıkarma meselesidir. İstiklal Marşı'nı Anayasa'dan çıkarmak için yeni Anayasa yapıyorlar. Bu milletin, İstiklal Marşı'nı milli marşı olarak ikrarına son vermek istiyorlar'' diye konuştu.

İstiklal Marşı Derneği Genel Sekreteri Mustafa Tosun da yeni Anayasa meselesinde ve tartışmalarında taraf olduklarını ifade etti.

Anayasa tartışmalarında suni taraflar üretildiğini savunan Özel, ''Tarafların ortak yönü hem yapay hem de yapmacık oluşlarıdır. İstiklal Marşı Derneği ise taban taraftır. İstiklal Marşı Derneği, Anayasa konusunda söz alan değil, söz sahibi olandır'' dedi.

Anayasa'nın ilk üç maddesi içinde ''Türkiye, Türkçe, İstiklal marşı, Türk Bayrağı ve başkentin'' Türk milletinin kalan son dişleri olduğunu ifade eden Özel, ''Türksüz edebiyat, Türksüz musiki, Türksüz tarih ne kadar mümkünse, Türksüz Anayasa da o kadar mümkün ve onların Anayasa'sı olacaktır. Müstakbel Türk Anayasası, Türkiye'nin idame ettirilme azminin bir parçası, siyasi manada Müslüman kalarak dünyayı kavrayışımızın temeli olmayacaksa İslam'dan, Türkiye'den, Müslüman'dan, Türk'ten bahis açılamayacaktır'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem