İstifalar sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:Konuşmamın hemen başında, önceki gün İzmir’de meydana gelen elim kazada şehit olan tüm personelimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alaybey tershanesinde Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu bir başçavuşumuz,

İstifalar sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Konuşmamın hemen başında, önceki gün İzmir’de meydana gelen elim kazada şehit olan tüm personelimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alaybey tershanesinde Değirmendere römorkörünün yan yatması sonucu bir başçavuşumuz, yedi denizci erimiz ve iki sivil personelimiz şehit oldu. Kaza ile ilgili, ilgili birimlerimiz gerekli incelemeleri başlattılar. 10 şehidimize tekrar allah’tan rahmet diliyorum.

22 Aralık tarihi 1914 yılında, Sarıkamış harekâtının başlatılmasının 92'nci yıl dönümüdür. Kars da dahil olmak üzere, Kafkasya’daki işgali sona erdirmek için başlatılan hareket, maalesef arkasında çok hazin bir tablo bırakmıştır. Çok sayıda Mehmetçik cepheye ulaşamadan, şehitlik mertebesine ulaştı. Benim büyük dedem de bu harekâtta şehit oldu. Önümüzdeki yıl inşallah Sarıkamış harekâtını da şehitlerimizin hatıralarına yaraşır şekilde, bir çok etkinlikle yad edeceğiz. Yine bu hafta içinde çok önemli bir ismi, 27 Aralık 1936’da hakka uğurladığımız, Mehmet Akif Ersoy’u da vefatının 77’nci sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyoruz. Merhum Akif’e de bize İstiklal Marşı gibi bir manifesto bıraktığı için, safahat gibi muhteşem bir eser bıraktığı için, millet kavramının çerçevesini çizdiği için dualarımızı gönderiyor, kendisinden Allah razı olsun diyoruz.

MİLLETİMİZE SÖZ VERDİK

Daha bu yola çıkarken, milletimize bir söz verdik. Mahcup olmayacağız dedik, etmeyeceğiz dedik. milletimize ülkemize hayal kırıklığı yaşatmayacağız dedik. 11 yıldır hükümet görevimizde bu sözümüzü tuttuk. Mahcup olmadık, etmedik. Buradan aziz milletime bizi ekranları başında izleyen tüm kardeşlerime bir kez daha bunun sözünü veriyorum. Milletim gönlünü ferah tutsun. Biz her zaman hakkı söylemeye, doğruya doğru eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Halkın önünde hesaba çekileceğimizi biliriz. Mahşer de hesaba çekileceğimizi de biliriz. Her adımı bu anlayışla bu korkuyla atarız. Bizi bu makamlara getiren, on bir yıl bizi burada tutan en başta dürüstlüğümüzdür. Yolsuzluklar karşısındaki sert tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti yolsuzluklara göz yummaz. Zira bunu yaparsa varoluş zeminini ortadan kaldırmış olur.

"BİZİ BURADA TUTAN YOLSUZLUKLAR KARŞISINDAKİ TAVİZSİZ DURUŞUMUZDUR"

Bizi bu makamlara getiren 11 yıl bizi burda tutan yolsuzluklar karşısındaki tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti, yolsuzluklara göz yummaz.

Biz cesur olduğumuz için, Türkiye'ye hizmet ürettiğimiz için buralara geldik.

"...AMA KİRLİ OLANLAR DA BELLİ OLMAZ"

Bize hocalarımız hep şu öğüdü verirlerdi; sizin hayat şeridiniz bembeyaz tek bir hata yaparsanız o şeritte leke olur ama kirli olanlar da belli olmaz derdi.

Değerli arkadaşlarım onların sicili bizi izlgilendirmez. O sicilin üzerinde en ufak bir leke olmasın diye de dikkat ederiz.

"OPERASYONUN HEMEN ADI KONULDU"

Hakkında iftira olanların da aklanıp gelmesini de sabırla bekleriz. Burada bir gerçeğin üzerinde özellikle durmam lazım, hukuk hakkın adaletin tecelli etmesi içindir. Meclis, mahkemelerin yerine geçemez. Özellikle de medya hakimin, savcının yerine geçemez.

"SÜREKLİ BİLGİ SIZDI"

9 gündür operasyon yürütülüyor. Hemen adı konuldu büyük rüşvet operasyonu denildi. Ardından 'tarihin en büyük operasyonu' denildi.

Gizlilik kaydı olmasına rağmen operasyonla ilgili sürekli bilgiler sızdı.

Beraat eden insanların operasyon süreci içinde kirletilmesinin bedelini kim ödeyecek?

"SİZ O KUTULARIN NE OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUNUZ?"

Günlerdir Halkbank Genel Müdürlüğü'nün evinden çıkan kutular konuşuluyor. Siz bu kutuların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? O paraların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Evinden para çıktı diye niye suçluyorsunuz? Evinden 2,5 milyon Euro çıkan şahsı siz neden milletvekili yaptınız? Bu operasyon başlayıncaya kadar CHP hukuk sistemine savcılara polislere demediği hakaret bırakmadı. Şimdi yargıyı savunuyor, inşallah böyle kalırsın. Şimdi çıkmış bu savunmayı yapıyor, daha bir hafta öncesine kadar polise demediğini bırakmayan CHP, şimdi sahip çıkıyor.

CHP’li milletvekili kameraların önünde polislere ana avrat sövdü buna karşı ne yaptı?

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, aziz milletimin de burayı özellikle dinlemelerini rica ediyorum.

1) İstanbul’da 46 milyar dolarlık havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Bu çeşitli mahfilleri rahatsız etmiştir. Bu havalimanına yönelik her türlü olumsuzluğu her an yapabilirler. Çünkü bu dünyada ilk üç içine girecek bir proje.
2) Ankara’da Japonya Başbakanını ağırladık. 22 milyar dolarlık yatırımla nükleer santral yatırımını yaptık.
3) İstanbul Boğazı’na üçüncü köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye gayret ediyorlar. Yok imar, yok orman, yok şu yok bu.
4) İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu da hazmedilemedi. Dikkat edin borsaya müdahaleler, borsanın yavaş yavaş inmesi olayı.
5) Merkez Bankası rezervini biz 27,5 milyar dolar olarak devralmıştık, Mayıs’ta 135 milyar dolar ulaşarak rekor kırdı.
6) Gösterge faizi. Biz yüzde 63 seviyesinde devralmıştık. Mayıs ayı içinde yüzde 4,6. Eğer o gidiş devam etseydi bu 2,5'a kadar düşebilirdi; ama tahammül edemediler. Dayanamadılar, oradaki müdahale ile bir anda tekrar çıkmaya 9,5’a kadar tırmandı.
7) Bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kredi derecelendirme kuruluşu, art arda kredi notunu arttırdı. Bu da tabi onları rahatsız etti.
8) IMF ile ilişkilerimizde, 23,5 milyar dolar aldığımız borcu 14 Mayıs’ta ödedik, defteri kapattık. Sen mi sıfırlarsın? işte burada uluslararası o güçler devreye girdi.
9) Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.

"BU BİR İHANETTİR"

İşte tüm bunları bir ay içinde peş peşe yakaladık ve yaşadık. Sonra ne oldu? Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul’a, Ankara’ya kamp kurdu. Bir yandan sosyal medya, ulusal medya Türkiye’yi dünyaya karalamaya başladı. Bu bir ihanettir. Bu vatana ihanettir.

"BİZ İLKELERİYLE HAREKET EDEN BİR PARTİYİZ"

Hukuk sisteminde aksayan bir şey varsa biz yetkilerimiz ölçüsünde üzerine gideriz. Biz ilkelerle hareket eden bir partiyiz.

"OPERASYONUN ULUSLARARASI BOYUTU VARDIR"

Bu olay ulusal operasyon değildir. Uluslararası boyutu vardır.

Gezi olaylarında apaçık bir ihanete şahit olduk.

"ÇÖZÜM SÜRECİ HEDEF ALINDI"

Gezi'de Mayıs aylarının başarıları, 17 Aralık'ta çözüm süreci hedef alındı.

"HALBANK'IN UĞRADIĞI ZARAR..."

9 günlük süreçte sadece Halkbank'ın uğradığı zarar 1 milyar 625 milyon dolardır.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem