İstesek de kriz olmaz

Ekonomi Bakanı Zeybekci, siyasi istikrar sürdüğü müddetçe,Türkiye'de ekonomik krizin yaşanmayacağını belirterek "Sistem buna müsaade etmez. İstesek de bu ülkede ekonomik kriz çıkmaz" dedi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) "İhra

İstesek de kriz olmaz

Ekonomi Bakanı Zeybekci, siyasi istikrar sürdüğü müddetçe,Türkiye'de ekonomik krizin yaşanmayacağını belirterek "Sistem buna müsaade etmez. İstesek de bu ülkede ekonomik kriz çıkmaz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) "İhracatın Yıldızları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünlerine ihtiyacının bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin ihracatta 180-200 milyar doları yakalayabileceğini ancak 250 milyar dolara doğru zorlandığını belirten Zeybekci, ihracatta kilogram maliyetini 2.5 dolarlara götürecek formüllerin bulunması gerektiğini vurguladı.

Zeybekci, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almak isteyen Türkiye'nin, ne yapıp edip o ülkelerin yaptıklarını yapmak ve onların ürettiklerini üretmesi gerektiğini dile getirerek, "Türkiye'nin inovasyon ve Ar-Ge açığı bulunuyor. Yüksek teknoloji ürünleri ihracatı son 10-12 yılda yüzde 6'dan yüzde 3'e düştü. İhracatın içinde yüksek teknoloji ürünlerinin payını yüzde 3'lerden çok yükseklere, yüzde 20'lere çıkarmak gerekiyor" diye konuştu.

Nihat Zeybekci, ihracata dayalı büyüme modelini hayata geçireceklerini belirterek, siyasi istikrar sürdüğü müddetçe, Türkiye'de bir ekonomik krizin yaşanmayacağını vurguladı. Zeybekci, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın dediği gibi 'A' aşaması bitti. Bundan sonra 'B' aşaması. 2023'ten sonra 'C' aşaması. Türkiye'de ekonomik kriz çıkmaz. Yeter ki siyasi istikrar sürsün. Artık bu ülkede, birbirimizle uğraşma zamanı geçti. Siyaset, saldırı sanatı olmamalı. Projelerin yarıştığı, milletin menfaat temin ettiği, geleceğin inşa edildiği bir anlayışla siyaset... Türk ekonomisi, son derece sağlam. Kur tahminleriyle sallanan, çalkalanan ülke olmayacağız. Piyasa, kendi dengesini bulur. Bir gecede servetimizin yarısını kaybettiğimiz dönemleri, bu ülke görmez. Sistem, buna müsaade etmez. İstesek de bu ülkede ekonomik kriz çıkmaz. Yeter ki siyasi istikrarı sürdürelim, evrensel demokrasiden ayrılmayalım. Ne olur asla tedirgin olmayın. Hiçbir şeyden endişe etmeyin."

Ege'nin "dağlarından yağ, ovalarından bal akan" bir bölge olduğunu ifade eden Zeybekci, "İzmir denildiğinde sadece bu dağların ardında limanı görmek, haksızlık olur. İhracatın 2 bin yıl önce olduğu bir coğrafyadayız. Ticaret yapmak genlerimize işlemiş. Tarihin bize verdiği o bilgiler ışığında bugüne geldiğimizde, Ege olarak ihracatımız o kadar parlak değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Bölgesi'nde en fazla ihracat yaparak sektörlerinde ilk üç sırada yer alan 57 firmaya, ödülleri verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler