İstenmeyen adam Hanefi Avcı

'Devrimci Karargah Örgütü' davasında, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile aynı mahkemede yargılanmak istemediklerini söyleyen tutuklu 3 sanık, duruşma salonundan çıkartıldı.İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulu

İstenmeyen adam Hanefi Avcı

'Devrimci Karargah Örgütü' davasında, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile aynı mahkemede yargılanmak istemediklerini söyleyen tutuklu 3 sanık, duruşma salonundan çıkartıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

''Örgüt üyeliği'' iddiasıyla yargılanan sanık Cemal Bozkurt, duruşmada söz alarak, Hanefi Avcı ile aynı mahkemede ve salonda yargılanmak istemediğini söyledi.

Bozkurt, yargılandıkları davanın konusu olan ''Devrimci Karargah''ın, Hanefi Avcı ile ilgisi olmadığını ifade ederek, ''Buradaki devrimciler adına konuşuyorum. Kendisiyle aynı mahkemede yargılanmak istemiyoruz. Bu hukuk dışıdır. Kabul etmiyoruz'' dedi.

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak'ın, duruşmanın birlikte yapılması gerektiğini, isterse kendisinin çıkabileceğini söylemesi üzerine tepki gösteren Bozkurt, ''Ben çıkmayacağım, o çıkacak. Çıkmazsa bu duruşmanın yapılmasını engelleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

AVCI: ÇIKABİLİRİM

Bu arada söz alan Avcı, ''Savunmamı yaptıktan sonra çıkabilirim'' dedi.

Davanın tutuklu sanıklarından Fatih Aydın da Hanefi Avcı'nın salondan çıkartılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir süre ara vererek, Cemal Bozkurt ve Fatih Aydın'ın duruşma salonundan çıkartılmasını kararlaştırdı.

Aranın ardından söz alan sanık Ulaş Erdoğan, kendisinin de Hanefi Avcı ile aynı mahkemede yargılanmak istemediğini söyleyerek, ''Ben bir işkenceciyle birlikte yargılanmak istemiyorum. Bizim katillerle ne işimiz var'' dedi.

Mahkeme başkanı Ak'ın, isterse çıkabileceğini söylemesi üzerine mahkemeden çıkmayı reddeden Erdoğan, salondan zorla çıkartıldı. Jandarmalar tarafından çıkartılırken slogan atan Erdoğan'a, salondaki bazı izleyiciler alkışla destek verdi.

AVCI: NEDEN YARDIM EDEYİM?

Duruşmada daha sonra söz alan Avcı, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmakla suçlandığını belirterek, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi ve şöyle devam etti:

''Benim ve toplumun yeni öğrendiği bir örgüte, Devrimci Karargah'a neden yardım edeyim? Böyle bir şey söz konusu değil. Yaptığım görevler nedeniyle terör örgütlerinin hedefiyim. Devrimci Karargah da bunların arasında.

Evimde ele geçirilen silahlar, bana ait ruhsatlı silahlardır. İş yerimde ele geçirilen kasetlerin de davayla ilgisi yoktur. Bu davanın sanıklarından Necdet Kılıç ile daha önce görev yaptığım Mersin'den tanışıyorum. Kendisi hakkında takip yapılmış, ama suç unsuruna rastlanmamıştır. Aramızda doğan samimiyetten dolayı ailece görüşmekteydik. Ancak iddianamede yer alan telefon görüşmelerimizde suç unsuru olan hiç bir şey yok. Soruşturma gizliliğini bozmadım ya da kimseye yardım etmedim.''

KILIÇ: BENİM NEFRETİM DÜZENE

Sanık Necdet Kılıç da Avcı'ya karşı herhangi bir nefret duymadığını ifade ederek, ''Zaten kendisi de gelip, özür dileyip, yapılanların yanlış olduğunu söylemiştir. Benim nefretim düzenedir. Ayrıca Devrimci Karargah örgütüyle ilişkim bulunmadığı halde halen tutukluluğum sürmektedir. Tutukluluğuma son verilmesini talep ediyorum'' şeklinde konuştu.

Duruşmanın sonunda avukatların talepleri alındı. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından, 12 sanığın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 6 Şubat 2012'ye erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem