İşte yerli otomobilin çıkacağı tarih

Huyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yerli otomobilin 1-2 yıl içinde üretileceğini belirtirken, Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, 3-4 yıl içinde en az 2-3 yerli marka üretileceğini kaydetti. Patronlar teşvikin ise geç kaldığını dile getirdi.Tür

İşte yerli otomobilin çıkacağı tarih

Huyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yerli otomobilin 1-2 yıl içinde üretileceğini belirtirken, Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, 3-4 yıl içinde en az 2-3 yerli marka üretileceğini kaydetti. Patronlar teşvikin ise geç kaldığını dile getirdi.

Türkiye’de ilk kez Uludağ’da gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nin 3. oturumunda otomotivin geleceği ele alındı. Moderatörlüğünü Murat Sabuncu’nun yaptığı 'Otomobilin Yarını' konulu oturumda, sektörün 2023 hedefleri, yeni yatırım hedefleri ve ihracatta gelecek beklentileri konuşuldu. Oturumda, Huyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu birer konuşma yaptı.

“YERLİ OTOMOBİL ZATEN ÜRETİLİYOR”
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, her şeyin yerli yapılması yönündeki beklentilere karşı çıktı. Otomobilde yaklaşık 5 bine yakın parça bulunduğuna işaret eden Aybar, bunun çok farklı ülkelerden tedarik edildiğini vurguladı.
Aybar, şöyle konuştu: “Peki ne olmalı da yerli olmalı, kritik parçalarını Türkiye’de üretelim. Zaten üretiyoruz. Bizim kendi fabrikalarımızda yüzde 80’e yakın yerli kamponent üretim olduğu gözüküyor. O zaman bu tartışma niye. Başka bir konsensüs oluşturmamız lazım. Ürettiğiniz ürün kadar sizin karar verdiğiniz dizaynını, üretimden adedine, üretimin içindeki komponent tedarikindeki detaylara, üretimin yerine, kapasitesine ve satacağınız ürünün pazarına ve onun pazarlama detaylarına tamamen siz yerli bir kuruluş olarak karar veriyorsanız, bence bu tanımda uzlaşmanız lazım.”

“ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER ÇOK YOĞUN KULLANILACAK”
Aybar, “Nisan sonunda elektrikli otomobiller yollarda görülebilecek. Nasıl bir ivme ile başlayacağız, özellikle şarj konusu nasıl olacak?” şeklindeki soru üzerine ise şunları kaydetti: “Geleceğin otomobillerini konuşuyoruz malum. Çok yakın gelecekte artık farklı bir enerji kullanacağız, elektrikli otomobili görmeye başlayacağız yollarda. Bu otomobil artık fosil yakıt kullanan bir otomobil değil. Bu elektrik motoru ile ayrıca onun besleyen bir pil var, pil enerjiyi elektrik motoruna veriyor ve motor da tekerleklere elektriği aktararak sürüş sağlanıyor. Burada şu gerçeği çok net ortaya koyduğunuz, fosil yakıtı motorların dışında farklı enerji kullanan motorlarla teçhiz edilmiş otomobillerin önümüzdeki yıllarda çok daha yoğun pazara çıkacağını fuarlarda görmekteyiz. Her markada ciddi bir yatırım var.”

"ELEKTRİKLİ OTOMOBİL, PAZARIN YÜZDE 10’UNU ALACAK"
Bu sürenin ne kadar olacağının sorulması üzerine Aybar, şöyle devam etti: “Bir çok anket yapılıyor ama genel kabul 10 yıl içinde 2020 yılı itibariyle benzin ve dizel kullanan otomobiller ciddi kullanılacak ama toplam pazarın yüzde 10’u bu tür otomobillerin emrinde olacak. Gözüken bu. Bu, ülkelere göre değişebilir.”

Aybar, AB ülkelerindeki daralmanın, otomotive etkisi konusunda ise şunları dile getirdi: “Ben özellikle 2015 yılından itibaren Türkiye’de de çok daha fazla talebin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ama fabrikamız yıllık 40 bin üretim yapabilecek şekilde donatılmış durumda. AB’de daralma var. Dolayısıyla özellikle bizim ürünlerimizi ithal eden pazarlar biraz daha fazla daralma gösteriyor. Bu bizim için bir sıkıntı ama Türkiye’de kararların çok dinamik ve çok çabuk verildiğini de unutmayalım. Batıdan doğuya kayan talep dengesinin getirdiği fırsatları da germeye başladık. Kuzey Afrika ve Rusya’da ciddi bir yükselme var, Türkiye’den ihracat oraya yapılıyor. Diğer ülkelerde de yeni açılımlarımız var. Ben bir sıkıntı yaşayacağımızı öngörüyorum. Otomotiv üreten firmaların olumlu planlarının devam ettiğini biliyorum.”

KİBAR: 1-2 YILA TÜRK MARKALI OTOMOBİL ÜRETİLİR
Huyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise yerli otomobil istenirken kast edilen şeyin yerli markalı bir otomobil olduğunu belirterek, görüşlerini şöyle açıkladı: “Önümüzdeki dönemde ben Türk markalı bir otomobilin piyasaya sunulması sürecini uzun görmüyorum. Önümüzdeki bir iki yıl içinde bu süreç tamamlanabilir. Türkiye’ye yönelik başka yerde olmayan bir ürünün geliştirilmesi lazım. Birtakım sıkıntılar var. Türkiye gümrük birliğine girdiğinden bu ayna motor teknolojilerini Türkiye’deki tüketim alışkanlıkları sedan tarzı otomobiller doğrultusunda. Avrupa’da ise hatchback yönünde. Bizler de çalışmalarımızı az hata yapacak şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler