İşte Türkiye'nin sloganı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin uluslararası krizlerde etkisiz kaldığı, reform sürecinden geçerek yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayan Türkiye, 2015-2016 dönemi için adaylık kampanyasını resmen başlattı. Adaylık için Dışişleri Ba

İşte Türkiye'nin sloganı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin uluslararası krizlerde etkisiz kaldığı, reform sürecinden geçerek yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini vurgulayan Türkiye, 2015-2016 dönemi için adaylık kampanyasını resmen başlattı. Adaylık için Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde bir broşür yayınlandı. Ayrıca bir de web sitesi oluşturuldu. Broşürde, geçici üye seçilirse, Türkiye’nin, “barışı koruma ve barışı kurma görevlerine katkıda bulunacağı, organize suç ve terörle mücadele edeceği, bölgesel sorunlarda kolaylaştırıcı ve arabulucu rol oynayacağı” belirtildi.

Tanıtım metninde, Türkiye’nin bölgede yapıcı ve aktif bir rol oynadığı vurgulanarak, “Afro-Avrasya’nın merkezinde bulunan Türkiye, konumu ile kendisini BM’nin hedeflerini gerçekleştirecek en iyi aday olarak hissediyor. Siyasi değişim ve dönüşümlerin yaşandığı türbülanslı bir dönemde, Türkiye, küresel barışa ve istikrara ciddi katkılarda bulunabilir” ifadesine yer verildi.

‘4 SAATLİK UÇUŞLA 50 ÜLKE’
Türkiye’nin 16. büyük ekonomi olduğu belirtilen broşürde, “Türkiye, dünya için bir köprüdür. 4 saatlik uçuşla 50 ülke, 1.5 milyar insan ve 25 trilyon dolarlık bir pazara ulaşırsınız” ifadesine yer verildi. Türkiye’nin Avrupa ailesinin bir parçası olduğu belirtilen kampanyada, “Avrupa tarihinin geçmişi, Türkiye’nin kıtada oynadığı belirgin rolü analiz etmeden anlaşılamaz. Türkiye’nin AB’ye üyeliği sadece Türkiye için değil, AB için de bölgesel ve küresel etkileri olacak büyük bir kazanım olacaktır” denildi.

‘KÜRESEL DÖNÜŞÜME YENİ FELSEFE’
Kampanyada, barış ve güvenlik ile sürdürülebilir kalkınma ile insan haklarının ayrılmazlığına ve çok taraflı işbirliğinin mutlak olduğuna vurgu yapılıyor. Öncelikli ele alınacak konular ise “gıda ve enerji güvenliği ile yolsuzlukla mücadele” olarak belirtiliyor. Küresel dönüşümün yeni bir felsefe, yeni bir anlayış ile gerçekleştirilmesi gerekliliğinin kaydedildiği kampanyada, Medeniyetler İttifakı’nın önemine de değiniliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem