İşte Şehitlerin isimleri!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri arasında Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü, 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.Silvan'da çıkan çatışmada şehit olan askerlerin baba ocakları ve aile yuvaları alına

İşte Şehitlerin isimleri!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’nin Dolapdere ve Kulp İlçesi’nin Küplü köyleri arasında Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürüldü, 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Silvan'da çıkan çatışmada şehit olan askerlerin baba ocakları ve aile yuvaları alınan acı haberlerin ardından feryat ve gözaşları ile çalkalandı.

İşte şehir ve yaralı askerlerimizin isimleri:

ŞEHİTLER

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan YILDIRIM (2006-709) ADANA / CEYHAN

2.J.Uzm.Çvş. Mustafa GÜNEY(2009-306) ADANA / YÜREĞİR

3.J.Uzm.Onb. Fahrettin AKSU (2009-586)HATAY / KIRIKHAN

4.J.Komd.Çvş. Mehmet KAZ GAZİANTEP / NİZİP

5.J.Komd.Çvş. Emrah EKER GİRESUN / DERELİ

6. J.Komd.Çvş. Necmettin TORUN SAMSUN / ALAÇAM

7. J.Komd.Çvş. Ufuk BAŞARI KONYA

8.J.Komd.Çvş. Noyan AYDIN ZONGULDAK / EREĞLİ

9. J.Komd.Onb. Aykut DELİMEHMETOĞLU BURSA İNEGÖL

10. J.Komd.Er. Barış ÇİÇEKDAĞI GAZİANTEP

11. J.Komd.Er. Vefa ÇELİK AĞRI

12. J.Komd.Er. Ethem OKKAY ŞANLIURFA / PAYAMLI

13.J.Komd.Er.Gökhan KAPLAN TEKİRDAĞ/ ŞARKÖY

HASTANELERDE TEDAVİ ALTINDA BULUNAN YARALI PERSONEL LİSTESİ

1.J.Uzm.Onb.Regaip ÖZDEMİR TRABZON / ARAKLI / İSTANBUL Ağır Yaralı (GATA)

2.J.Uzm.Onb. Erdem YILDIZ KARS / ARPAÇAY Ağır Yaralı (GATA)

3. J.Uzm.Çvş. Abdulvahap TURAN (2009-764)ADIYAMAN Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

4.J.Uzm.Çvş. Ahmet ÖNDER (2009-590) AFYON
Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

5. J.Uzm.Onb. Aşkın ÖZEL KARAMAN / BURDUR
Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

6.J.Komd.Er. Ahmet EROĞLU TOKAT / İSTANBUL
Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

7. J.Komd.Er. Faruk KILIÇ ŞANLIURFA Yaralı (DİYARBAKIR AS.HST.)

 

Diyarbakır'da şehit edilen 13 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Güney'in, Adana'daki baba ocağında derin bir sessizlik hakim. Şehidin, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çelemli Beldesi'nde yaşayan anne ve babasından olayın gizlendiği öğrenilirken, belde halkı ise gelecek haberleri bekliyor.

AYNI BELDE BİR YIL ARAYLA İKİNCİ ŞEHİDİNİ VERDİ
Resmi bir açıklama yapılmadığı için Güney'in yaralı kurtulmuş olabileceğini ümit eden Çelemlililer, "Ancak ne yazık ki şu ana kadar edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Mustafa Güney şehit düşmüş.

Bunu ağabeyinden teyit ettik. Fakat yine de resmi açıklama yapılana kadar umudumuzu kaybetmiyoruz" dediler. 1 yıl önce evlenen ve eşi hamile olan, 7 kardeşli Mustafa Güney'in, anne ve babasının olanlardan habersiz geceyi uyuyarak geçirdikleri belirtildi.

Aynı belde de bir yıl önce de, Van'ın Çatak İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralanıp, GATA'da, yaşam mücadelesini kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey toprağa verilmişti. Şehit uzman çavuş için, iki hafta önce yıldönümü mevlidi okunduğu belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ AKSU'NUN 6 AYLIK DAMLA'SI YETİM KALDI
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) evine ateş düştü.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulasla hastaneye kaldırıldı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi.

Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi’nde oturan abisi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi. Fahrettin Aksu’nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit yakınlarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, aileye başsağlığı diledi.

Fahrettin Aksu’nun vatani görevinin ardından askeriyeye Uzman Jandarma olarak girdiği, 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, 1 buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve 6 aylık Damla adında bir kız çocuğuna sahip olduğu belirtildi.

ŞEHİT ER DELİMEHMETOĞLU'NUN İKİ ÇOCUĞU VARDI
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu'nun (20), Bursa'nın İnegöl ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, gece geç saatlerde şehit er Aykut Delimehmetoğlu'nun Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturan ailesine, acı haberi verdi. Mobilyacı olduğu öğrenilen baba Beytullah ve anne Gülnur, bu sırada sinir krizi geçirdi.

Acılı anne ve babaya sağlık görevlileri müdahale etti. 5 aylık asker olduğu ve İzmir Foça'daki acemi birliğinden sonra, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'a gönderildiği öğrenilen şehit erin, yakınları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Aykut Delimehmetoğlu'nun, biri ilköğretim diğeri de lisede olan iki kız kardeşinin bulunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem