İşte PKK'nın yıllık geliri!

Europol, PKK’nın Avrupa Birliği ülkelerinde yılda 20 milyon Euro dolayında gelir getirdiği tahmin edilen suç faaliyeti içinde bulunduğunu bildirdi. Europol’a göre Avrupa’da 15-64 yaşları arasında esrar denediği ya da kullandığı tahmin edilen 80 milyon 500

İşte PKK'nın yıllık geliri!

Europol, PKK’nın Avrupa Birliği ülkelerinde yılda 20 milyon Euro dolayında gelir getirdiği tahmin edilen suç faaliyeti içinde bulunduğunu bildirdi. Europol’a göre Avrupa’da 15-64 yaşları arasında esrar denediği ya da kullandığı tahmin edilen 80 milyon 500 bin kişi bulunuyor. Rakam çağ nüfusunun yüzde 23.7′sine karşılık geliyor. Türkiye yakalanan eroinde dünya ikincisi, esrarda ise Avrupa birincisi konumunda bulunuyor.

Europol, “Türkiye büyük nüfusa sahip ve esrar için önemli bir piyasa oluşturması ihtimal dâhilinde, fakat yakalananların ne kadarının ulusal taleple ilgili olduğu kıyaslamasına olanak sağlayacak veri yok. Ancak Türkiye kendi iç piyasası dâhil Avrupa’daki reçine esrar tüketimine hizmette bir rol oynayabilir” yorumu yaptı.
AB’deki yasadışı uyuşturucu ticaretinin kapsamlı şekilde incelendiği “AB Uyuşturucu Pazarı Raporu”, Europol “Stratejik Analiz” dizisi içinde yayımlandı. Rapor üretim, tüketici piyasaları, kaçakçılık, organize suç ve ülke yönetimlerinin mücadelesini, eroin, kokain, esrar, amfetamin, metamfetamin, ekstasi ve yeni psikoaktif maddelerle birlikte değerlendiriyor, uyuşturucu pazarının görünümünü rakamlarla ortaya koyuyor. Raporda tüm Avrupa ülkeleri olduğu gibi, Türkiye hakkında saptamalarda da bulunuluyor.

PKK RAPORDA

Raporun “AB uyuşturucu piyasası terörizmi finanse ediyor mu?” başlıklı bölümünde PKK hakkında şöyle denildi:
“PKK; AB’de yılda 20 milyon Euro dolayında gelir sağladığı tahmin edilen suç faaliyeti içindedir. PKK sık sık uyuşturucu kaçakçılığı içinde olmakla suçlanmıştır. Tanınan çeşitli PKK üyeleri uyuşturucu kaçakçılığı olaylarına karışsalar da örgütün kendisini bu kaynaktan finanse ettiğini kanıtlamak, paranın AB sınırları dışında izlenmesinin güçlüğünden dolayı daha zordur. Bununla birlikte Türk yetkililer PKK’nın uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını güçlü şekilde savunmaktadır. Elde edilen istihbarat aynı zamanda Sri Lanka’daki Tamil Kaplanları’nın da Avrupa’da uyuşturucu kaçakçılığından para elde ettiğini ortaya koyuyor.”

DÜNYADA ELE GEÇEN EROİNİN YÜZDE 16′SI TÜRKİYE’DEN

Raporda uzun yıllar olduğu gibi 2010′da da İran’ın dünyada en fazla eroin ele geçirilen ülke bulunduğu belirtildi. İran’da ele geçirilen 27 ton eroinin dünyada yakalanan toplamın yüzde 33′ünü oluşturduğu bildirildi. İran’ı ikinci Türkiye’nin izlediği, Türkiye’de ele geçirilen 13 ton eroinin dünyadaki rakamın yüzde 16′sına karşılık geldiği, üçüncü Afganistan’ın ise 9 tonla yakalanan küresel miktarın yüzde 11′ini temsil ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem