İşte o pusu emrini veren PKK'lı

Çukurca’da sekiz asker ve bir korucunun hayatını kaybettiği mayınlı saldırının planlamasını, KCK Yürütme Konseyi Üyesi ‘Rüstem Cudi’ kod adlı militan yaptı.GABAR VE DAĞLICA'DA  O VAR Hakkâri-Çukurca karayolunda mayınlı ve silahlı pusunun ardından gözler,

İşte o pusu emrini veren PKK'lı

Çukurca’da sekiz asker ve bir korucunun hayatını kaybettiği mayınlı saldırının planlamasını, KCK Yürütme Konseyi Üyesi ‘Rüstem Cudi’ kod adlı militan yaptı.

GABAR VE DAĞLICA'DA  O VAR
Hakkâri-Çukurca karayolunda mayınlı ve silahlı pusunun ardından gözler, bu saldırının detaylarına çevrildi. Taraf gazetesi o planı hazırlayan ve emri veren kişinin KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi olduğunu yazdı. PKK’nın ‘Şahin’ kanadına yakınlığıyla bilinen Cudi’nin daha önce Gabar Dağı’nda 13, Dağlıca’da ise 12 askerin yaşamını yitirdiği saldırıları da planlayan isim olduğu belirtilmişti.

Yanıtı aranan sorulardan birisi ise PKK’nın çok uzun zamandır gündüz saatlerinde ve jammerleri bile etkisiz bırakacak yöntemle saldırdığı bu eylemi yöneten isim oldu.

İlk akla gelen isim, PKK’nın tüm silahlı güçlerine komuta eden HPG sorumlusu ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin oldu. PKK’ya yakın kaynaklara ulaşan Taraf ise bu saldırının arkasındaki ismi buldu. Çukurca’daki saldırının tüm hazırlık ve planlamasını yapan örgütün en önemli isimlerinden biri olarak görülen Suriyeli Rüstem Cudi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem