İşte o canlı bombanın hikayesi!

Trabzonlu polis Kenan Kumaş'ı şehit eden canlı bombanın hikayesini Rus basını yayınladı. Rusların iddialarına göre  canlı bomba Diana Enverovna Ramazanova eşinin baskısı nedeniyle eylemi gerçekleştirdi. İnanması güç hikaye Türkiye'de de geniş yer buldu. R

İşte o canlı bombanın hikayesi!
Trabzonlu polis Kenan Kumaş'ı şehit eden canlı bombanın hikayesini Rus basını yayınladı. Rusların iddialarına göre  canlı bomba Diana Enverovna Ramazanova eşinin baskısı nedeniyle eylemi gerçekleştirdi. İnanması güç hikaye Türkiye'de de geniş yer buldu.
 
Rus basını, Sultanahmet’te 6 Ocak’ta polise yönelik bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilen Diana Ramazanova’nın hikayesini yayınladı. İşte bir zamanlar giydiği açık kıyafetler nedeniyle okulda uyarı alan 18 yaşındaki genç kızı ölüme götürenler...Diana Enverovna Ramazanova...
 
1996 yılında Dağıstan’ın Derbent kentinde dünyaya geldi. Resim yapmayı seven, giydiği kısa etekler ve dekolte kıyafetler nedeniyle okulda öğretmenlerinden uyarı alan uçuk kaçık bir genç kızdı. Okulu bitirdikten sonra tıp fakültesine gitmeyi amaçlıyordu. Ancak annesi Rayzanat, Diana 11 yaşındayken bir başka adamla evlenip bir çocuk daha dünyaya getirdiğinde sorunlar başladı. Moskova’da inşaatçı olan üvey babası Muhammed ile yeni hayatından hiç memnun değildi. Rus basınına konuşan Muhammed, ‘Onu hep kısa etekleri nedeniyle uyarırdım’ sözleriyle sorunlar olsa da son zamanlara kadar Diana’nın hiçbir radikalleşme belirtisi göstermediğini anlattı.
 
 Annesine kızdı
 
 Diana Enverovna  Ramazanova, 1996’da Dağıstan’da doğdu. Çekici görünmeyi seven bir genç kızdı. Annesinin ikinci kez evlenip Moskova’ya taşınmasına sinirlendi. Dağıstan’da evlendi. Eşinin isteğiyle kapandı. Sonra dayanamayıp boşanarak Moskova’ya annesinin yanına gitti. Başörtüsünü çıkarıp garson oldu.
 
 Beynini yıkadı
 
 Türkiye’den İdris isimli Çeçenle internetten tanıştı. İdris için İstanbul’a geldi. İmam nikahı yaptılar, hamile kaldı. İdris, ‘Rus polisi öldürürsen cennete gidersin’ diye beynini yıkadı. İddiaya göre Diana ‘Türk polisi de öldürsem cennete giderim’ düşüncesiyle kendini İstanbul’da patlattı. Polis şimdi o Çeçen’i arıyor.
İdris ile tanıştı
 
 Diana, lise eğitimini tamamladıktan sonra Radik isimli bir gençle evlendi. Moskova’dan Derbent’e geri döndü ve orada eşiyle yaşamaya başladı. Evliliğin hemen ardından hem giyim tarzı hem de yaşam şekli dramatik bir şekilde değişti. Kapandı ve düzenli namaz kılmaya başladı. Annesi bu yeni durumdan hiç mutlu değildi. Nitekim Diana’nın bu yeni hayatı çok uzun sürmedi. Kısa süre sonra eşinden ayrıldı ve Moskova’ya ailesinin yanına geri döndü. Çarşafı ve başörtüsünü attı, namaz kılmayı bıraktı. Kursk istasyonunda bir restoranda garson olarak çalışmaya başladı. Bu sırada internet üzerinden Türkiye’de yaşayan İdris Serderov isimli bir Çeçenle konuşmaya başladı. Ve bir gün ailesine haber vermeden İstanbul uçağına binerek İdris’in yanına geldi.
‘Hamileyim gelin’
  
6 Ocak’ta Sultanahmet’te polise yönelik intihar saldırısını yapmadan 4 ay önce, ailesini arayıp ‘Hamileyim. Bebeğin doğumunda burada olmanızı istiyorum’ dedi. Aradan geçen süre içinde planlar değişti. Vahabi mezhebinden olan İdris, Diana üzerinde büyük baskı kuruyordu. Çeçen hareketine destek vermesi için Diana’yı Rusya’da bir intihar saldırısı gerçekleştirmeye ikna etmek istiyordu. Diana’ya, ‘Rus polislerini ya da askerlerini öldürürsen cennete gidersin’ diye telkinde bulunuyordu. Bir süre sonra bu telkinler öyle bir hal aldı ki iddiaya göre Diana, ‘Rus da olsa Türk de olsa fark etmez. Polis öldürürsem cennete giderim’ diye düşünmeye başladı. Ve karnındaki çocuğuna dahi aldırmadan bu saldırıyı gerçekleştirdi.
 
  DNA testi yapılacak
 
  Moskova’daki ailesi kızlarını medyada yayınlanan fotoğraflarından tanıdı. Yetkililer, Diana’nın annesi Rayzanat’tan DNA testi yapmak için kan aldı. DNA testinin İnterpol aracılığıyla yapılacağı, şüpheli Diana Ramazanova’nın DNA örneklerinin annesinin DNA örneği ile karşılaştırılmak üzere Rus yetkililere teslim edileceği belirtildi.
 
 
 Rus medyasında Diana’nın intihar saldırısından sonra çekilmiş iç organları parçalanmış görüntüsü de yayınlandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler