İşte Meclisi karıştıran küfür!

TBMM Genel Kurulu'nda Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın küfür iddiası CHP'liler arasında gerginlik yarattı.CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin konuşmasında sataşmada bulunduğu gerekçesiyle söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli kürsüye çıka

İşte Meclisi karıştıran küfür!

TBMM Genel Kurulu'nda Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın küfür iddiası CHP'liler arasında gerginlik yarattı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin konuşmasında sataşmada bulunduğu gerekçesiyle söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli kürsüye çıkarken CHP sıralarından sataşma oldu. Bu sırada müdahale eden TBMM Genel Kurulu'nda Başkan Vekili Mehmet Sağlam "Daha söze başlamadı" diye tepki gösterdi. Sataşmanın devam etmesi üzerine Sağlam, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a "Hep sen mi konuşacaksın ya? Otur, daha söze başlamadı ya" diye çıkıştı. Bu sırada sağlam'ın sinkaflı bir küfür ettiği iddia edildi.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerinden ayağa kalkarak, Sağlam'a hitaben, “Sayın Başkan, burada sinkaflı bir söz ettiniz. Televizyonları izleyenler bizden çok daha rahat duyuyor. Şu anda Facebook ve Twitter'de bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Sizin ağzınızdan böyle bir laf çıktı mı? Umarım çıkmamıştır” dedi.

Sağlam, bunun üzerine birleşime ara verdi. Aranın ardından tutanakları okuyan Sağlam, “Şahsıma yakışmayan bir sözün ağzımdan çıktığı belli oluyor. Böyle bir sözün ağzımdan çıkmaması gerekirdi. Özür diliyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bu sözler üzerine tüm CHP milletvekillerini kürsünün etrafında toplanmaya çağırdı. İnce'nin ayrılana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtmesi üzerine Sağlam, birleşimi kapattı.

İşte TBMM tutanaklarına yansıyan konuşmalar:

Haydar Akar (Kocaeli)- Hadi oradan.
Mehmet Sağlam: Hep sen mi konuşacaksın yani!
Ali Sarıbaş (Çanakkale): Sayın Başkan, ilkokul mu yönetiyorsun!
Haydar Akar: Meclis Başkanlığı yap.
Veli Ağbaba (Malatya): Niye oraya müdahale etmiyorsun! Niye AKP’ye müdahale etmiyorsun!
Mehmet Sağlam: Bırak ya, otur!
Haydar Akar (Kocaeli): Bağımsız Meclis Başkanlığı yap! Avukatlık yapma!
Mehmet Sağlam: Daha söze başlamadı ya! H.. s...! (CHP sıralarından gürültüler)
Nurettin Canikli (AKP Grup Başkanvekili): Değerli arkadaşlar, ben halen?
Veli Ağbaba (Malatya): Niye oraya müdahale etmiyorsun!
Mehmet Sağlam: Beyler, değerli arkadaşlarım, arkadaşınız konuşurken bağırıyorsunuz, karşı taraf konuşurken bağırıyorsunuz.
Haydar Akar (Kocaeli): Rahatsız mı oldun?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem