İşte KCK'nın bir numaralı sanığı

 KCK yürütme kurulunun 3 üyesinden biri olan Ali Durç'un fotoğrafına ilk kez SABAH ulaştı. Kandil ile İmralı arasında köprü olan Durç, kırsaldan gelen talimatları kent yapılarına ileten en kritik isim İstanbul Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugü

İşte KCK'nın bir numaralı sanığı

 

KCK yürütme kurulunun 3 üyesinden biri olan Ali Durç'un fotoğrafına ilk kez SABAH ulaştı. Kandil ile İmralı arasında köprü olan Durç, kırsaldan gelen talimatları kent yapılarına ileten en kritik isim

 

İstanbul Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugün kabul edilmesi beklenen KCK iddianamesinin bir numaralı sanığı Ali Durç'un Kandil'de örgüt elemanlarıyla çekilmiş fotoğrafına Türk basınında ilk kez SABAH ulaştı. KCK operasyonlarının ardından sırra kadem basan ve Kandil'e kaçtığı sanılan Durç, Nihat Oğraş ve Kudbettin Yazbaşı ile KCK Yürütme Kurulu'nun 3 üyesinden biri. Kandil'den aldığı talimatları Marmara bölgesindeki örgüt üyelerine aktaran Durç, İmralı'daki Abdullah Öcalan ile Kandil arasında da eşgüdüm ve koordinasyonu sağlıyordu. Durç'un ayrıca Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) olarak bilinen PKK'nın gençlik yapılanmasının İstanbul'da gerçekleştirdiği molotoflu eylemlerin talimatlarını verdiği ve finansmanını sağladığı da iddia ediliyor. 

 

YAKALAMA KARARI 

KCK operasyonları başladıktan sonra Kandil'e kaçtığı tespit edilen ve hakkında 14 Aralık 2011'de yakalama kararı çıkarılan Durç'un isminin altı, soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanık ve şüpheliler tarafından özellikle çizildi. KCK soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanık 'Haydar', Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadesinde Durç ile ilgili "KCK/TM Marmara ve İstanbul genel sorumlusu. PKK'nın 30 kişilik y ürütme konseyinde alınan kararlar, Ali Durç'a iletilir. Durç da talimatları kent meclisindeki sorumlulara aktarır" dedi.

 

ÖCALAN'A BİLGİ GÖNDERİYOR 

Şüpheli İ.D. de ifadesinde, Durç'un Öcalan'ın avukatları ile olan örgütsel irtibatını anlattı: "Öcalan ile görüşecek avukatlar Ali Durç, Nihat Oğraş, Kamuran Yüksek, Nadir Yıldırım, Şinasi Tur isimli şahısların önerisi ile seçiliyor. Bu kişiler avukatlara Öcalan'a aktarılmak üzere örgütsel bilgiler veriyorlardı. Durç'u Türkiye KCK/TM sözcüsü olarak biliyorum. Kuzey Irak'a gittiğini duydum."

 

ERSANLI'NIN EVİNDE TALİMAT MEKTUBU

KCK tutuklusu Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın evindeki aramada, PKK'nın dağ kadrosundan şehirdeki militanlarına gönderdiği talimat mektubunun ele geçirildiği belirtildi. Mektubun Murat Karayılan tarafından Nihat Oğraş'a gönderildiği kaydedildi. Milletvekili seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına yönelik Kandil'in istediklerinin yer aldığı mektuptaki talepler doğrultusunda Oğraş'ın da bir metin hazırlayıp bedewi-arap@ hotmail.com adresinden, BDP ve KCK'daki belirli düzeyde bulunan yöneticilere yine e-mail ile ilettiği saptandı. SABAH,Oğraş tarafından BDP Milletvekili Aysel Tuğluk'a da gönderildiği belirlenen mektubu gündeme getirmişti. 

 

KENT MECLİSLERİNİN YÜZDE 85'İ BDP'Lİ

Soruşturma dosyasında KCK ile BDP'nin iç içe geçtiğine dair delillerde yer alıyor. BDP İl Başkanlığı'ndaki toplantılara yönelik ortam dinlemesine İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen Mümtaz Aydeniz'in milletvekillerini yemin etmeye çağırdığı takıldı. Kent meclislerinde BDP'ye yüzde 40 kontenjan verildiği, ancak bunun yüzde 85'e ulaştığı eleştirisi de dinlemede tespit edildi. Savcılığın, BDP ve KCK'nın iç içe girdiği gerekçesiyle Yargıtay Başsavcılığı'na dosyanın bir örneğini gönderdiği kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem