İşte işbirliğinin kanıtı

 Türkiye'de ajanlık faaliyeti yapan İran İstihbartar Örgütü SAVAMA'nın elemanları, Emniyet tarafından tespit edilerek takibe alınmış, geçtiğimiz hafta Ağrı, Van ve Iğdır'daki eş zamanlı operasyonlarda ise 9 tanesi yakalanmıştı. Bu operasyonda bazı görüntü

İşte işbirliğinin kanıtı

 

Türkiye'de ajanlık faaliyeti yapan İran İstihbartar Örgütü SAVAMA'nın elemanları, Emniyet tarafından tespit edilerek takibe alınmış, geçtiğimiz hafta Ağrı, Van ve Iğdır'daki eş zamanlı operasyonlarda ise 9 tanesi yakalanmıştı. Bu operasyonda bazı görüntülerde ele geçirildi. Kanal D Haber, ele geçirilen bu görüntülere ulaşarak yayınladı. O görüntülerde İranlı ajanın Iğdır'daki askeri bölgelerle ilgili bilgiler ve fotoğraflar aldığı görülüyor.

 

PKK SİYASİ VE ASKERİ OLARAK ZAYIF

 

Yine görüntülerde 2 kadın PKK'lının İranlı ajana PKK hakkında bilgi verdiği görülüyor. Görüntüler, İranlı ajanların Türkiye hakkında bilgi toplayabilmek için PKK ile işbirliği yapıp onlardan da yararlandıklarını kanıtlıyor. Görüntülerde kadın teröristler, PKK'nın askeri ve siyasi olarak zayıfladığını da söylüyor.

 

Ele geçirilen bu görüntü şuan savcının elinde. Soruştarma ise devam ediyor.

 

IĞDIR VALİLİĞİ: İRANLI AJANLAR HAKKINDA ABARTILI VE MESNETSİZ İFADELER VAR

 

Öte yandan Iğdır Valili, İranlı ajanlar konusunda medyada abartılı ve mesnetsiz ifadeler kullanıldığı şeklinde basın açıklaması yapıldı.

 

Iğdır'da 19 Ağustos günü yapılan opasyonda ellerinde dijital veri kaydedici cihazlarla yakalanan 2'si İranlı 3 kişinin tutuklanmasının ardından 28 Ağustos'ta 9 Türk vatandaşına yönelik operasyon yapıldığına işaret eden valilik, basın açıklamasında, 'Yakalanan şahıslarla ilgili olarak basında çıkan haberlerde, gerek mezhep gerekse etnik köken yönüyle bir seçicilik yapıldığına dair gerçek dışı ve abartılı ifadelerin yer aldığı görülmüştür. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şahıslardan elde edilen materyallerin incelenmesi neticesinde devletin güvenliğine ilişkin verileri kullanan kişiler hakkında bilgiler elde edilmiştir. Bilgileri kullandığı tespit edilen 9 Türk vatandaşına yönelik olarak 28 Ağustos'ta eş zamanlı operasyonel çalışma neticesinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahıslar 31 Ağustos günü Erzurum Cumhuriyet başsavcılığına çıkarılmış, cumhuriyet başsavcılığındaki sorgusundan sonra 1 şahıs serbest bırakılmış 8 şahıs tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmiştir. Şahısların mahkemedeki sorgulamaları sonucunda 7 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs serbest bırakılmıştır. Sonuç olarak; basında yer alan haberlerin etnik yapı ve mezhep yönüyle gerçeği yansıtmadığı ve mesnetsiz olduğu hususları kamuoyunun bilgisine sunulur.' denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem