İşte görüşmede konuşulanlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek görüşmesi bitti.Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın eşliğinde başkanlık makamına geldi. Çiçek,

İşte görüşmede konuşulanlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek görüşmesi bitti.

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın eşliğinde başkanlık makamına geldi. Çiçek, Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri makam odasının girişinde karşıladı.

Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sorunun sadece boykot değil bir demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu Cemil Çiçek'e aktardığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Başkan Çiçek'in de kendisine "Sorunun çözümü için katkı sunacağını" söylediğini de açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kritik görüşme sonrasında yaptığı açıklamanın satır başları şu şekilde:

"Görüşmemizde bu sorunun Türkiye'nin demokratik anlamda en ciddi sorunu olduğunu vurguladım.

Bu sürecin demokrasi ayıbı olduğunu ve demokrasi anlayışımızda sıkıntı yarattığını söyledim.

Bu durumu yurt dışına anlatmakta zorlanırız.

Sayın Meclis Başkanına CHP'nin bu tavrının, Meclis'i boykot olarak adlandırılamayacağını bu tavrın altında insan hakkı düşüncesi yattığını söyledim. Çünkü bu vekiller için bir engel yok, tek engel takdir hakkıyla ilgili bir engel.

Biz hiçbir zaman parlamentoyu kilitlemek gibi bir anlayışla hareket etmedik. Amacımız bu demokrasi ayıbını temizlemektir.

Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı uzun tutukluluk sürelerinden şikayetçi. AB şikayetçi. Bizler muhalefet partileri olarak şikayetçiyiz. Herkes şikayetçi ama kimse bu konuyu çözmüyor.

Biz bunu bilek güreşi olarak görmüyoruz. Bunu bir insan hakları sorunu ve denmokrasi sorunu olaralk görüyoruz.

 

Sayın Başkan sorunun çözümüne katkı vereceklerini söylediler.

Biz bu sorunun çözümüne katkı sunan kişilere şükran sunarız.

Sayın Cumhurbaşkanına önerdiğim şeyin aynısını Başkan'a da önerdim. Grup Başkanvekilleri biraraya gelir, otururlar, iradelerini beyan ederler. Süreç hızlanır. Biz bu talebimizi ilettik. Başkan da bu öneriye 'Tamam grup başkanvekilerini çağırırız' dedi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem