İşte ekonomiyi uçuracak eylem planı

Davutoğlu "Bütüncül bakış reel sektör finans sektörü makro ekonomik yapılar bütüncül perspektifle ele alınıyor.Bütüncül perspektif yanında öngörülebilirlik. Bu yaklaşımın spesifik somut alanlara inmesi önem arz ediyor.Rasyonel soğukkanlı kriz yönetimi man

İşte ekonomiyi uçuracak eylem planı
Davutoğlu "Bütüncül bakış reel sektör finans sektörü makro ekonomik yapılar bütüncül perspektifle ele alınıyor.Bütüncül perspektif yanında öngörülebilirlik. Bu yaklaşımın spesifik somut alanlara inmesi önem arz ediyor.Rasyonel soğukkanlı kriz yönetimi mantığıyla piyasalara hissettirmeden büyük bir sınavdan geçiyoruz.İlan ettiğimiz eylemlerin uygulamalarında 3 ve ya 4 aylık periyodlarını sizlerle paylaşıcaz.Ön görülebilirlik dünyada çok önemli bir unsur.Sürdürülebilir kalkınma büyük önem taşıyor.Ekonomimiz son dönemde çok büyüdü.Bu büyümenin niteliksel bir hususu var,büyümenin ihracat ve üretim boyutu olmasından dolayı önemlidir.Bu günlerde bütçe görüşmelerimiz sürüyor. Bu kompozisyon aslında büyümenin sürdürülmesi açısından büyük bir işarettir."
 
PETROLDEKİ DÜŞÜŞ OLUMLU YANSIYACAK
 
Davutoğlu "Ekonomi yönetimimizn iç uyumu ve istikrar bu çerçevede önem taşıyor.Finansal istikrar komitesi bu seyri yakından takipte önem taşıyor.Bütün bu yapısal dönüşüm programları özel sektöre yönelik yapısal dönüşüm programları.AKP iktarı öncesinde petrol 20 dolar civarındaydı.Şimdi petrol fiyatlarında düşüşü vatandaşımıza yansıtıyoruz.Ama kesinlikle petrol fiyatlarının düşüşünden dolayı bir gevşeme olmayacak.2015 yılında petrol fiyatlarının alternatif modellemelerle olabilecek herhangi bir çıkışa anında müdahale etmek için hazır haldeyiz.Petrol fiyatlarındaki düşüş son derece önemlidir.Bir tarafta olumlu bir etki görülüyor ama diğer tarafta uluslararası piyasalarda finanssal sonuçlar doğurabiliyor. "
 
ÖNCELİKLİ YAPISAL DÖNÜŞÜM PROGRAMLARI ŞÖYLE;
 
Üretimde verimliliğin arttırılması programı: Verimliliğin arttırılmasına özel bir önem vereceğiz. Sanayide toplam katkıyı yüzde 20'ye çıkartacağız. Kobilerin kurumsallaşmasına özel önem vereceğiz. Sanayi bölgelerinin teknolojik donanımlarını güçlendireceğiz. Kaynak verimliliğini arttıracağız. Ürün çeşitliliği için destek vereceğiz.
 
Türk Malı markalarının itibarını güçlendireceğiz.Yurtiçi Tasarruflarının arttırılması ve israfın önlenmesi: İsrafın azaltılmasını amaçlıyoruz. Yurt içi tasarruf oranını yüzde 19'a çıkartacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem