İşte düşen uçaktaki tek Türk

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayollarının Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağı, içinde 144 yolcu ve 6 mürettebatla Fransa'da düştü.Uçağın yaklaşık 8 dakika boyunca irtifa kaybettiği ve çakıldığı öğrenildi. Bu süre içinde bir yardım çağrısında neden bulunulmadığı ise gizemini koruyor. Uçağın kara kutusunun bulunduğu açıklandı.

İşte düşen uçaktaki tek Türk

UÇAKTAKİ TEK TÜRK

Hayatını kaybeden Türk yolcunun adının Muradiye Lohmann olduğu öğrenildi. Lohmann'ın 2001 yılında evlenip Alman vatandaşlığına geçtiği ve Çelik olan soyadının da değiştiği kaydedildi.

8 DAKİKADA DÜŞTÜ

Uçağın kalktıktan 50 dakika sonra, TSİ 11.53 sularında düştüğü bildirildi. Radar kayıtlarına göre, uçak hızla irtifa kaybederek yere çakıldı. Uçağın, TSİ ile 11.47'de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Firmadan yapılan son açıklamada, imdat çağrısının irtifa kaybeden uçağın bilgisayarları tarafından "otomatik olarak yapıldığı" bilgisi verildi. 38 bin feet'ten 8 dakika içerisinde 6 bin feet'e düşen uçağın enkazı Digne köyü yakınlarında bulundu. Uçağın Fransız Alpleri'nde dağlık bir bölgede düşmesi sebebiyle enkaz alanına ulaşım güçlükle sağlandı.

KARA KUTU BULUNDU

Fransız İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada uçağın kara kutusunun bulunduğunu açıkladı.

EN BÜYÜK PARÇA AR​ABA BÜYÜKLÜĞÜNDE

Enkaz bölgesine helikopterle ulaşıldı.  Enkaz parçalarının en büyüğünün küçük bir araba kadar olduğu, uçağın binlerce parçaya ayrıldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem