İşte Danıştay kararının gerekçesi

Yargıda tartışmalara neden olan Adli Kolluk Yönetmeliği'nin "yürütmesinin durdurulması" talebini görüşen Danıştay 10'uncu Dairesi, yönetmeliğin yürütmesini durdurdu.Daire, iptal istemini ise önümüzdeki günlerde karara bağlayacak. Danıştay'ın bu iptali ile

İşte Danıştay kararının gerekçesi

Yargıda tartışmalara neden olan Adli Kolluk Yönetmeliği'nin "yürütmesinin durdurulması" talebini görüşen Danıştay 10'uncu Dairesi, yönetmeliğin yürütmesini durdurdu.

Daire, iptal istemini ise önümüzdeki günlerde karara bağlayacak. Danıştay'ın bu iptali ile yönetmelikte eskiye dönüldü. Adli kolluk kuvvetlerinin soruşturma bilgilerini amirleri ile paylaşma zorunluluğu kalktı.

GEREKÇE: YETKİ AŞIMI

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma gerekçesinde, "Yönetmelik hükümleri kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı biçimde ceza soruşturma sürecine ilişkin usul kuralları içermekte, adli makamların görev ve yetki alanlarına ilişkin düzenleme getirmektedir. Aynı zamanda Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 157.maddesinde yer alan soruşturma gizliliği kuralını da zedeleyecek nitelikteki hükümler, idari düzenleme yetkisinin aşılması nedeniyle yetki yönünden açıkça hukuka aykırı bulunmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler