İşte canlı bombanın fotoğrafı

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirilen kişinin fotoğrafı basına verildi

İşte canlı bombanın fotoğrafı

Dün gerçekleşen saldırıyı düzenleyen canlı bombanın fotoğrafı yayınlandı.

Eylemi gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafı basına verilirken, saldırganın kimliği ile ilgili bilgi verilmedi.

Bomba Avusturya menşeli

Patlayıcının türünün, Avusturya menşeli "SCH Fünye A4" plastik patlayıcı olduğu anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polis noktasına yönelik düzenlenen saldırıda kullanılan bombaların, Avusturya menşeli "SCH fünye A4" tipinde plastik patlayıcı olduğu belirlendi.

Olayda hayatını kaybeden saldırganın, kamera kayıtlarına göre, Tarlabaşı'ndaki minibüs duraklarından İstiklal Caddesi'ne geldiği, buradan polis noktasına ulaştığı saptandı. Saldırganın, üzerinde taşıdığı çantalardan omuzunda taşıdığı çanta içerisinde bulunan patlatıcıyı polis noktasının yakınında patlatarak eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Bu arada, saldırganın uzun saçlı ve gözlüklü olduğu, omuzunda ve sırtında iki çanta taşıdığı kamara kayıtlarından tespit edildi. Saldırının ardından parçalanan ceset üzerinden ayrılan baş-yüz görüntüleri de basına dağıtıldı. Saldırganın kimliğinin tespitine çalışıldığı kaydedildi.

Öte yandan, eylemde kullanılan patlayıcı türünün daha önce Devrimci Karargah, DHKP-C ve PKK terör örgütlerince de kullanıldığı öğrenildi.

6 ayda 6 eylemci yakalandı

Terör örgütlerine yönelik İstanbul'da sürdürülen operasyonlarda, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün koordinasyonuyla, son 6 ay içinde 6 bombalı eylemcinin yakalandığı bildirildi.

Yurt dışında eğitim görerek, İstanbul'a sansasyonel eylem yapmak üzere geldikleri bildirilen bombalı eylemcilerden 2'sinin DHKP-C, biri kadın olmak üzere 4'ünün de PKK terör örgütü üyesi oldukları belirtildi.

PKK: Saldırıyla ilgimiz yok

Bu arada terör örgütü PKK, Taksim'de dün yapılan ve 32 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Reuters'ın Fırat Haber Ajansı'na dayandırdığı habere göre, PKK eylemsizlik süresini de 2011 genel seçimlerine kadar uzattı.

Türk: Provokasyon olan bir eylem

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, Taksim'deki patlamayla ilgili olarak "Bu kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, provokasyon olan bir eylemdir" dedi.

Türk, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)" ile ilgili duruşmalarının yapıldığı Diyarbakır Adliyesi çıkışında gazetecilerin İstanbul'daki patlamayla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben her zaman çok açık bir şekilde söylüyorum; silahların olduğu bir yerde mantık işlemez. Bu tür eylemlerin artık Kürtler tarafından da Türk halkı tarafından da mahkum edildiğini biliyoruz. Ama tabii ki bu çok karışık bir şey. Tamamen barışçıl sürecin gelişmesi için çaba gösterirken birileri düğmeye basıyor. Bu kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun, provokasyon olan bir eylemdir. Öyle değerlendirmek lazım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem