İşte bilirkişi raporu!

İki yıl önce 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda kopya çekildiği iddia edilmişti. Daha sonra da Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde hem ÖSYM'de hem de soruların basıldığı METEKSAN'da arı

İşte bilirkişi raporu!

İki yıl önce 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda kopya çekildiği iddia edilmişti. Daha sonra da Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde hem ÖSYM'de hem de soruların basıldığı METEKSAN'da arıştırmalar yapılmıştı. Araştırma kapsamında ÖSYM içinde bulunan 'Test Araştırma Merkezi'nde 53 bilgisayar incelendi. Ayrıca savcılık tarafından bilirkişi atanarak ÖSYM Bilgi Sistemi'nin incelenmesi istendi.

İşte bilirkişi sonuçları

Bilirkişilerin ÖSYM Bilgi Sistemi üzerinde yaptığı araştırma sonucunda ise çok çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.

İşte o sonuçlar

1) Bazı adayların yerleştirme aşamasında yerleri değiştirildi.

2) Bazı adayların ise puanlarında değişiklik yapıldı.

3) Testlerdeki doğru yanlış sayılarında değişiklik yapıldı.

SON 6 YIL MERCEK ALTINDA

Savcılık tarafından yapılan incelemelerde, soruşturmanın derinleştirilmesine karar verildi ve 1 Ocak 2005 tarihinden başlanarak bütün evraklar incelendi. Böymece ÖSYM tarafından yapılan son 6 yıldaki bütün sınavlar soruşturma kapsamına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suriteyle verilerin ele geçirilmesi" suçunun işlendiği kanatine varıldı. Bu kapsamda da ÖSYM'den son 5 yıl içinde yapılan görevlendirilmelerin listesi de istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler