İşte Ali İsmail Korkmaz davasının kararı!

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davada 2 polis ve 4 sivile hapis cezası verildi.Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darp edilmesi ve 38 gün sonra hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar açıklandı. Kayseri 3. Ağır Cez

İşte Ali İsmail Korkmaz davasının kararı!

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davada 2 polis ve 4 sivile hapis cezası verildi.

Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darp edilmesi ve 38 gün sonra hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar açıklandı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ,‘kasten yaralama sonucu adam öldürmeye sebep olmak’la suçlanan polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davada iki polis memuru beraat ederken, ölüme neden olma suçundan yargılanan 4 sivil de çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

ANNE VE BABASI İSYAN ETTİ

Kararı değerlendiren anne Emel Korkmaz, “Bu kadar ucuz olmamalıydı. 19 yaşındaki bir çocuğu zulmedip öldürüyorlar ve 10 yıl hapis cezası veriyorlar. Bu mu bu ülkenin adaleti, bu ülkedeki adalet bu mu? Bütün dünya gördü Ali’nin nasıl katledildiğini, ben bu güne kadar bakamadım. Bu kadar ucuz olmamalıydı Alinin canı. Benim beklediğim sonuç bu değildi” dedi.

Baba Şahap Korkmaz ise, “Kanımız dondu. Sistem öyle bir sistem ki düpedüz katili hırsızı kolluyor mağduru daha fazla mağdur ediyor. Tahliyeler birebir skandal” değerlendirmesini yaptı.

Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan, “Kasten tekmeleyerek acı çektiren insanlar bu gün adeta mükafatlandırılmıştır. Biz bu davanın takipçisi olacağız. 3’te ikisini yatacaklar. Yargıtay’da kasten adam öldürmeden hüküm verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler