İşte ABD'nin yeni oyuncağı

185 metre uzunluğundaki Zumwalt, 160 kilometre menzile sahip füze başlıkları taşıyacak.Zumwalt, bölge sakinlerinin merak dolu bakışları altında saatlerce süren işlemin ardından ABD'nin Maine eyaletindeki Kennebec nehrine indirilerek gövdesinin ilk kez suy

İşte ABD'nin yeni oyuncağı

185 metre uzunluğundaki Zumwalt, 160 kilometre menzile sahip füze başlıkları taşıyacak.

Zumwalt, bölge sakinlerinin merak dolu bakışları altında saatlerce süren işlemin ardından ABD'nin Maine eyaletindeki Kennebec nehrine indirilerek gövdesinin ilk kez suyla temas etmesi sağlandı. Nehre indirilen destroyer, inşasının son aşaması tamamlanmak üzere tersane yanına çekildi.Anten ve radar direklerini gizleyecek şekilde inşa edilmiş parlak karbon elyafından bir üst güverteye ve köşeli bir görünüşe sahip Zumwalt, diğer savaş gemilerinden ilk bakışta ayırt edilebiliyor.

Başlangıçta, radardan gizlenme özelliği nedeniyle "casus destroyer" olması planlanan Zumwalt, radar dalgalarını saptıracak açılarda üretilmiş alçak bir dış görünüşe sahip.

185 METRE UZUNLUĞUNDA

Zumwalt, denizde daha rahat bir seyir imkanı vermek amacıyla dalgaları yarmak üzere özel olarak tasarlanmış gövdesi ve 185 metrelik boyuyla, şu an mevcut olan tüm destroyerlerden daha uzun ve heybetli.İlk planlamalarda kıyı bombardımanı için tasarlanan destroyer, roket motoruyla çalışan savaş başlıkları kullanan, 155 milimetrelik "Gelişmiş Silah Sistemi" ile teçhiz edildi.

160 KM MENZİLLİ SAVAŞ BAŞLIĞI

Gelişmiş Silah Sistemi'nde kullanılan savaş başlıklarının menziliyse yaklaşık 160 kilometre. Üstün teknoloji ürünü

bilgisayarları ve otomasyonu sayesinde mevcut destroyerlerin ihtiyaç duyduğunun yarısı kadar bir mürettebatla idare edilebilen Zumwalt, yeni gövde tasarımı, bilgisayar otomasyonu, elektrikle işleme özelliği, gelişmiş yeni radar ve silah sistemleri gibi pek çok yeni teknolojiyi aynı yapıda bir araya getiriyor.

ABD donanmasının vefat etmiş komutanlarından Amiral Elmo "Bud" Zumwalt'ın adını taşıyan gemi için bu ay içinde bir tören yapılması planlanmıştı.

TÖREN KRİZE TAKILMIŞTI

Ancak, Zumwalt'ın iki kızının, geminin pruvasında şampanya şişesi kırarak başlatacakları tören, ABD'de hükümetin kepenkleri kapatmasına neden olan bütçe krizi nedeniyle yapılamamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler