İşte 100 günde öldürülen terörist sayısı

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütlerine operasyonlarla karşılık verilirken, bu operasyonlarda ve çatışmalarda, çoğunluğu PKK'lı olmak üzere bin 925 terörist etkisiz hale getirildi. PKK'YA YÖNELİK OPERASYON

İşte 100 günde öldürülen terörist sayısı

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütlerine operasyonlarla karşılık verilirken, bu operasyonlarda ve çatışmalarda, çoğunluğu PKK'lı olmak üzere bin 925 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 1670 terörist etkisiz hale getirildi. Hava ve kara operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdi.

Son 100 günde yurt içindeki çatışmalarda ise 255 terörist etkisiz hale getirilirken, 37'si yaralı halde 139 terörist ele geçirildi. Bu süreçte çoğunluğu tırlardan oluşan 276 araç ise teröristlerce ateşe verildi.

Büyük bölümü terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olmak üzere pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 3 bin 362 kişi gözaltına alındı, bunlardan 864'ü ise tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler