İşte 1 Mayıs bilançosu!

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylarda 19’u polis 90 kişinin yaralandığını, 142 eylemcinin de gözaltına alındığını açıkladı. Yapılan kontrollerde 8 adet el yapımı bomba ele geçirildiği bildirildi.İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, 1

İşte 1 Mayıs bilançosu!

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs nedeniyle çıkan olaylarda 19’u polis 90 kişinin yaralandığını, 142 eylemcinin de gözaltına alındığını açıkladı. Yapılan kontrollerde 8 adet el yapımı bomba ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kamu düzenini bozan yasadışı eylemlerde 19’u polis memuru olmak üzere toplam 90 kişinin hastanelere tedavi görmek üzere intikal ettiği bildirildi.

Halen müşahede altında tutulan 23 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirilen açıklamada, “Kutlamalar için yapılan müracaatlara Valiliğimiz tarafından Yenikapı yönünde gerekli izin verilmiş ve 300 adet otobüsün de ulaşımı kolaylaştırmak üzere tahsis edildiği bildirilmiştir.

Ancak Taksim ısrarı doğrultusunda sabah 08.00’den itibaren şehrin muhtelif yerlerinde polisle çatışmaya girilmiş ve yapılan müdahalelerde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren farklı yapılarda eylemci gruplara mensup 142 eylemci gözaltına alınmış olup, haklarında adli makamlarca yasal işlemler başlatılmıştır.

Ayrıca emniyet güçlerimiz tarafından yapılan kontrollerde 8 adet el yapımı bomba ile birlikte bol miktarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan malzeme ve molotof ele geçirilmiştir. Saat 14.00 itibariyle trafik akımı ile ilgili alınan kısıtlayıcı tedbirler çok büyük oranda kaldırılarak, ulaşımda normal seyre dönülmüştür” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler