İstanbul'da 281 kilo Kokain!

İstanbul' da bir limandaki konteynerda rekor miktarda kokain ele geçirildi. Ele geçirilen 281 kilogram kokainin Abdullah Baybaşin'e ait olduğu iddia ediliyor. Baybaşin gözaltında.İSTANBUL  Narkotik Polisinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, bir gemideki k

İstanbul'da 281 kilo Kokain!

İstanbul' da bir limandaki konteynerda rekor miktarda kokain ele geçirildi. Ele geçirilen 281 kilogram kokainin Abdullah Baybaşin'e ait olduğu iddia ediliyor. Baybaşin gözaltında.

İSTANBUL  Narkotik Polisinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, bir gemideki konteynerde rekor miktarda, 281 kilogram kokain ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda elkonulan 281 kilo kokain ile ilgili Abdullah Baybaşin ve oğlunun da aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Narkotik Polisi tarafından yapılan operasyonda İstanbul’da limanda bağlı olan bir gemide arama yapıldı. Güney Amerika’dan gelen geminin içindeki bir konteynerde 281 kilo kokain ele geçirildi. Bir yılı aşkın süredir yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in kardeşi Abdullah Baybaşin ve oğlunun da aralarında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 kişinin İstanbul Narkotik Şube’deki işlemleri devam ediyor.

ABDULLAH BAYBAŞİN 2 AY ÖNCE TÜRKİYE’YE GELMİŞTİ

İngiltere’de uyuşturucu trafiğinin yüzde 90’ını kontrol ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve serbest bırakılan Abdullah Baybaşin 2 ay önce kendi isteğiyle İstanbul’a gelmişti. Baybaşin İngiltere’de yaklaşık 6 yıl önce yakalanmış geçtiğmiz yıl tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Londra’dan İstanbul’a gelen Baybaşin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde ailesi ve avukatı tarafından karşılanmıştı. Abdullah Baybaşin hakkında herhangi bir yakalama kararı olmadığı için ailesiyle birlikte havalimanından ayrılmıştı. Silahlı bir saldırı sonucu tekerlekli sandalyele yaşadığı öğrenilen Abdullah Baybaşin İngiltere Adalet Bakanlığı’na cezaevindeyken kötü muameleye maruz bırakıldığı için tazminat davası açmış ve davayı da kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler