İstanbul Valisi'nden FLAŞ açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde basın açıklaması yaptı. Vali Mutlu'nun açıklamasından satırbaşları: "GEZİ PARKI'NA KESİNLİKLE MÜDAHALE OLMAYACAK" Bugün Taksim Meydanı'nda Atatürk heykelimiz ve AKM üzerind

İstanbul Valisi'nden FLAŞ açıklama
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde basın açıklaması yaptı.
 
Vali Mutlu'nun açıklamasından satırbaşları:
 
"GEZİ PARKI'NA KESİNLİKLE MÜDAHALE OLMAYACAK"
 
Bugün Taksim Meydanı'nda Atatürk heykelimiz ve AKM üzerinde asılı olan pankart ve materyallerin kaldırılmasına yönelik emniyet birimlerimiz bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmanın hedefi kamuoyuyla net bir şekilde paylaşılmıştır.
 
Kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili, orada bulunan insanlara yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı, keza Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahale olmayacağını ifade ettik. Gerek Atatürk anıtı, gerekse AKM  ile alanda bulunan materyallerin önemli bir miktarı toparlandı.
 
"POLİS MEYDANDAN AYRILMAYACAK"
 
Emniyet mensupları ile bazı münferit grupların çatışmaya girmek istedikleri ve bu çerçevede polisimizle de yer yer çatıştıkları görüldü. Bunlara müdahale de yapıldı.
 
Bu marjinal grupların amaçladıkları daha büyük çatışmaya izin verilmedi ve Taksim civarında şu anda sakin bir bekleyiş var. Bu bekleyişimizin nedeni de benzer materyallerin yeniden asılmasını önlemektir. Bu bekleyişimiz de devam edecek. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir.
 
AKM ve alan pek çok legal ve illegal kuruluşun panosu haline dönüştürülmüştür. Bu durum milletimizi üzmüştür. Bu görüntüyü normalleştirmek için yaptığımız çalışma tamamlanmıştır. Bu noktadan itibaren Gezi Parkı'na yönelik müdahalemizin olmayacağını tekrarlamak istiyorum.
 
"GEZİ PARKI'NDAKİ GENÇLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
 
Kışkırtmalara rağmen Gezi Parkı'ndan dışarı çıkmayan gençlerimizi, gruplara fırsat verilmemesini fevkalade anlamlı buluyoruz. Bu tutumlarını dikkatle takip ettiğimizi ve onlara teşekkür ettiğimizi belirtmek istiyorum.
 
Aynı özenin gösterilmesi hepimiz açısından önem arzetmektedir. Süreç bu şekilde devam etmelidir. Bundan sonraki tablo İstanbul açısından da memleketimiz açısından da rahatlatıcıı olacaktır.
 
"SİZ BOMBALARI İLE 'POLİS BİBER GAZI ATIYOR' ALGISI OLUŞTURDULAR"
 
Kullanmış oldukları sis bombaları ve molotoflarla, polisin çok fazla gaz bombası kullandığı izlenimi yaratarak, toplum psikolojisine yönelik algı oluşturma ve polisle çatışma oluşturma gayretleri olmuştur.
 
Burada mükemmel bir işbirliği yürütülmüştür. Bu işbirliğinin devam etmesini diliyorum.
 
Polisimizi ve Taksim'de bize yardım eden sivil grupları tebrik ediyorum.
 
"CİDDİ ŞEKİLDE YARALANMA OLMADI"
 
Çatışmalarda ciddi şekilde bir yaralanma olmadı. Gördüğünüz gibi polis aracını yakma noktasına kadar geldi. Birtakım gözaltılar yapıldı ve gözaltı işlemleri devam edecek.
 
"ELİNDE TELSİZ VE SİLAHLA POLİS OLDUĞU ALGISI YARATMAYA ÇALIŞAN EYLEMCİLER VARDI"
 
Karşımızda, benim bir fikrim var diyenlerin ötesinde 'Benim telsizim var, molotofum var, havai fişeğim var' diyenlere karşı mücadelemiz var. Telsiz donanımlarına kadar var olan bu gruplara karşı mücadelenin ne kadar hassas olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.
 
Çok güzel bir halk tabiri var. Uydur uydur yaz. Sosyal medyada provokatif emelleriyle kışkırtan ve kullananlar var. Bunlara karşı duyarlı olmalıyız. Zihinlerimizi bombardımana tabi tutarak, emniyet güçlerimizi sıkıntıya sokan kişilere karşı hep birlikte hassas olacağız. Sosyal medya üzerinden de dikkatli olmamızı özellikle tavsiye ediyorum. Bunlar ajitasyondur. Polisimiz halkının emrindedir. Emniyetimizin bu şahısları da belirleyerek gereğini yapacaktır. Elinde telsiz, silah görüntüsüyle polis olduğu algısı yaratmaya çalışanlar vardı, onlarla ilgili görüntüler izlenerek, gerekenler yapılacaktır.
 
"GEZİ PARKI'NA GİDEBİLİRİM"
 
Gezi Parkı'na gidebilirim. Oradaki gençlerle farklı kanallardan irtibatımızı sürdürüyoruz, hepiniz de takip ediyorsunuz. Kendilerini o gruplardan tamamen ayırmışlar ve polisimize yardıımcı olmuşlardır. Benim tweette belirttiğim gibi davranmışlardır. Onlar da beni ziyaret edebilirler. Yeni diyaloglara ihtiyaç var. Biz, insanımızla her ortamda görüşmeye hazırız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler