İstanbul Valiliği’nden bayram önlemleri

İstanbul Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi. Açıklamada, bayramın huzur içerisinde geçirilebilmesi için her türlü tedbirin alındığı ve bunun için de özel ekiplerin kurulduğu ifade edildi.İstanb

İstanbul Valiliği’nden bayram önlemleri

İstanbul Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi. Açıklamada, bayramın huzur içerisinde geçirilebilmesi için her türlü tedbirin alındığı ve bunun için de özel ekiplerin kurulduğu ifade edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Valiliğimizce aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu kapsamda vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Günlük hayatı etkileyebilecek arızalara ilişkin özel ekiplerin kurulduğu ifade edilerek, "Telefon arızalan ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulmuştur" denildi.

Hijyenik kurban kesimi için bir dizi tedbir alındığı belirtilen açıklamada, "Kurbanların hijyenik şartlarda kesilmesi ile sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınmış, görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulunmaktadır. Anadolu yakasında 14 ilçede 64 satış yeri 114 kesim yeri; Avrupa yakasında 25 ilçede 145 satış yeri, 441 kesim yeri olmak üzere İstanbul genelinde 209 satış yeri, 555 kesim yeri belirlenmiştir" denildi.

Vatandaşların olası şikayetleri için telefon ve faks numaraları verilen açıklamada, "Kurban Bayramı öncesi ve süresince vatandaşlarımızın bayramlarını sağlık ve huzur içerisinde geçirmeleri için kurumlarımızca gerekli tüm hazırlıklar yapılmış ve tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı müddetince ihbar ve şikayetleri Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarının Beyaz Masa birimleriyle İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünün 0212 453 73 00 (2 hat) numaralı telefona ve 0212 455 43 76 nolu faksa bildirilebilecektir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler