İstanbul Valiliği'den Taksim açıklaması

"Taksim Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polis tarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmamaktadır"İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Taksim- Gezi Parkı’nda sürdürülen toplanmalar devam etmekle beraber; Taksim’e, özellikle Beşiktaş bö

İstanbul Valiliği'den Taksim açıklaması

"Taksim Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polis tarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmamaktadır"

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Taksim- Gezi Parkı’nda sürdürülen toplanmalar devam etmekle beraber; Taksim’e, özellikle Beşiktaş bölgesinden çıkışları sağlayan yollar üzerinde bazı grupların şiddeti sürdüren eylemleri görülmektedir. Taksim Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polis tarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmamakta olup bu duruş genel yaklaşımımızı ve duyarlılığımızı göstermektedir.
 
Ancak, Taksim’e çıkan yollar üzerinde “Taksim’deki gruplardan farklı olarak” şiddet gösterisi yapan eylemciler, önemli kamu hizmetlerinin de aksamasına sebebiyet vermektedir.
 
Özellikle sağlık, ambulans, itfaiye gibi ivedi ulaşım gerektiren hizmetler engellenmektedir. Bu nedenle bu tür şiddet gösterilerini yürütenlere yönelik müdahalelerimiz, polisin Taksim’de toplananlara yapılan müdahaleleri gibi yanlış değerlendirmeleri de beraberinde getirmektedir.
 
Kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleyen ve Taksim’deki gruplardan tamamen ayrışan şiddet eğilimli gruplara yönelik zaman zaman yapılan müdahalelerin bu nedenle gerekliliğini değerli kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla arz ederiz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem