İstanbul ulaşımında bir yenilik daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ortak çalışması olan Levent-Hisarüstü arasında yapılan "mini metro", ana metro hattına bağlantısı için makas çalışması yapılacak.İBB'den yapılan açıklamaya, "Levent-Hisar

İstanbul ulaşımında bir yenilik daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ortak çalışması olan Levent-Hisarüstü arasında yapılan "mini metro", ana metro hattına bağlantısı için makas çalışması yapılacak.

İBB'den yapılan açıklamaya, "Levent-Hisarüstü metro hattının Taksim-Hacıosman Metro Hattı arasında makas bağlantısı yapılacak olması nedeniyle 25 Ocak-1 Şubat 2014 tarihleri arasında 4. Levent İstasyonunda tek peron işletmeciliği yapılacak." denildi.

İLK TEST SÜRÜŞÜ ŞUBAT'TA

Açıklamada, İstanbul'un metro sistemi Levent-Hisarüstü Mini Metro Hattı'nda Şubat ayı içerisinde, ilk test sürüşünün yapılmasının planlandığı belirtilirken, şu ifadelere de yer verildi: "25 Ocak 2014 - 1 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak makas çalışması için aşağıdaki önlemler alındı: Metro Hattı 4. Levent İstasyonu'nda tek peron işletmesi yapılacak, Mevcutta 3 dakika 55 saniye olan sefer aralığı, en az 5 dakika 30 saniye olacak ve yoğunluğa bağlı olarak değişken sefer aralıkları olabilecek, Hatta yolcu yoğunluğunun azaltılması için, sekizli vagon setleri kullanılacak, 4. Levent peron bölgesinde yolcularımıza yardımcı olmak için yeterli sayıda ve sürekli personel bulundurulacak."

LEVENT'TEN HİSARÜSTÜ'NE 6 DAKİKA

Mini Metroyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Projeyle Levent-Etiler güzergâhının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi'nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor. Dört istasyonun bulunacağı hatta 2 adet 4'lü dizi tren işletmesiyle başlanıp ihtiyaca göre 3 trene çıkılabilecek. Ana hat üzerindeki maksimum teorik işletme hızının da 80 km/sa olarak öngörülüyor. Hat Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü bölgeleri yolcularının konforlu bir şekilde Levent İstasyonu'na taşınmasını sağlayacak.

LEVENT-HİSARÜSTÜ MİNİ METRO HATTI'NA DAİR BAZI TEMEL BİLGİLER:

Yolcu/saat kapasitesi:8100
Hat uzunluğu: 3.300 m
İstasyon sayısı: 4 adet
İstasyon isimleri: Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü
Aktarma istasyonu: Levent
Yolculuk süresi: 6 dakika
Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek)
Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)
Tünel kazı metodu: Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu (NATM)
Tünel derinliği: -25m
Hat sayısı: Tek tüp

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler