İstanbul Trabzon ucuşları iptal oldu

İstanbul'da 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar ve rüzgarın şiddeti yüzünden uçaklar Atatürk Havalimanı'ndan iniş ve kalkış yapamadı.  İniş için yaklaşma yapan uçakların bazıları ise Atatürk Havalimanı yerine başka havalimanlar

İstanbul Trabzon ucuşları iptal oldu
İstanbul'da 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar ve rüzgarın şiddeti yüzünden uçaklar Atatürk Havalimanı'ndan iniş ve kalkış yapamadı. 
 
İniş için yaklaşma yapan uçakların bazıları ise Atatürk Havalimanı yerine başka havalimanlarına yönlendirildi.
 
Yolcular uçak içerisinde bekletilirken pilotlar kalkış yapabilmek için hava şartlarının normale dönmesini bekliyor. Elektrik yüklü şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen "kümülonimbus" bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar özellikle Marmara Denizi üzerinde havada tur atmak zorunda kaldı.
 
İniş ve kalkış yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi. Haber61.net haber servisinin edindiği bilgiye göre saat 18:05'de istanbul Atatürk havalimanı'ndan Trabzon’a gelecek olan Türk Hava Yollarına ait TK 2834 sefer sayılı uçuş ve Trabzon'dan Istanbul Atatürk havalimanı'na yine Türk Hava Yollarına ait saat 17:55'de yapılacak TK 2833 ve saat 20:20'de yapılacak olan TK2835 sefer sayılı uçüşlarda iptal edildi. 

Diğer özel havayolu şirketlerinin istanbul'daki kötü hava şartlarının oluştuğu ssatlere raslayan uçuşları ise gecikmeli yapılırken Trabzon'dan Sabiha Gökçe havalimanına yapılacak Pegasus Havayolları'nın 17:45'de gerçekleştireceği PC133 nolu uçuş min 35 dakika rotarla gerceklestirileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem