İstanbul Emniyeti’nden "Öz’ün korumaları" açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün 7 koruması bulunduğunu ve Öz’ü korumakla görevli polis sayısının değişmediğini bildirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, basında yer alan savcı Zekeriya Öz’

İstanbul Emniyeti’nden "Öz’ün korumaları" açıklaması
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün 7 koruması bulunduğunu ve Öz’ü korumakla görevli polis sayısının değişmediğini bildirdi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, basında yer alan savcı Zekeriya Öz’ün koruma sayısının düşürüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni görev planlamasından dolayı haklarında koruma kararı olan 20 den fazla şahsı korumakla görevli personellerin yerine başka personel görevlendirmesi yapılmıştır. Bu planlama kapsamında halen hakkında 31 Ocak 2012 tarih ve 2012/95 sayılı İl Koruma Komisyonu Kararı gereğince 4 personel ile Koruma Kararı bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün korunması hizmetinde görevli personelden bazıları da değiştirilmiş, görevlendirilen personel sayısında herhangi bir azaltma yapılmamıştır” denildi.
 
Zekeriya Öz ve yakınlarına 7 korumanın verildiği belirtilen açıklamada, “Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve koruma kararı bulunan yakınlarının toplam 7 adet koruması bulunmaktadır. Aksi yönde basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem