İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tutuklandı

İstanbul Halkalı'da trafikte tartıştığı motosikletli Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdüğü gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, çıktığı ilk duruşmada tutuklandı.Halkalı da geçtimiz Ağustos ayında yaşanan olayda 1.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tutuklandı

İstanbul Halkalı'da trafikte tartıştığı motosikletli Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdüğü gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, çıktığı ilk duruşmada tutuklandı.

Halkalı da geçtimiz Ağustos ayında yaşanan olayda 1.Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz eşiyle evine doğru giderken yolda motorsiklet sürücüsüyle tartışmış ve kendisini lojmanlara kadar takip ettikten sonra silah çeken Sülüşoğlu'nu beylik tabancasıyla vurmuştu.Sülüşoğlu olay yerinde yaşamını yitirirken Celal Yılmaz ise çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak Yılmaz'ın avukatlarının yaptığı itiraz üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz , tahliye edilmişti. Bakırköy Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hazırlanan iddianamede Yılmaz'ın meşru savunma ve zorunluluk halinde işlediği savunmaları mahkemenin takdirine bırakılarak "Haksız tahrik altından adam öldürmek" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle cezalandırılması isteniyor.

SÜLÜŞOĞLU'NUN YAKINLARI MUTLULUKLA KARŞILADI

Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın tutuklanması Sülüşoğlu'nun yakınları tarafından mutlulukla karşılandı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Sülüşoğlu'nun avukatı Bulut Aksoy "Duruşmamızı tamamlamış bulunuyoruz. Geç gelmek ile birlikte bugün adalet tecelli etmiştir. Biz sanık emniyet müdür yardımcısının haksız ve hukuksuz bir şekilde tahliye edildiğini düşünüyorduk. Bugün tutuklanmasına karar verilmiştir. Çok fazla konuşmak istemiyoruz yargılama devam ettiği için. Ama şu açıdan çok önemlidir özellikle kamu emniyet görevlilerinin meşru müdafaa kavramına sığınarak birçok insanın bugüne kadar öldürüldüğü gerçeği karşısında.Bugün burada ölüm olayını gerçekleştirdikten bir hafta sonra itirazla tahliye edilen emniyet müdür yardımcısı hakkında mahkemenin yargılamanın bu aşamasında katalog suçlardan dolayı tutuklama kararı vermesi bizim açımızdan değerlidir.Bu kamuoyu açısından kanayan bir yaraydı, insanlar büyük bir tedirginlik içerisindeydi. Belinde yasal silahlarıyla memurlar, koşullar oluştu diye insanları öldürürler ve kısa sürede tahliye olurlarsa toplum çok net bir şekilde kaygıya takılacaktır"dedi. Sülüşoğlu'nun babası Mehmet Sülüşoğlu ise adalete güvendiğini belirterek "En sonunda adalet yerini buldu diye tahmin ediyorum. Gerçekten adalet yok diyorlar ama ben adaletin olduğuna inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler