"İsrail'in özrünü kabul etmiyorum!"

İsrail, 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür diledi ve tazminat ödemeyi kabul etti.Gelişme, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılanırken, baskında hayatını kaybeden milli tekvandocu 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem

"İsrail'in özrünü kabul etmiyorum!"

İsrail, 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür diledi ve tazminat ödemeyi kabul etti.

Gelişme, Türkiye tarafından memnuniyetle karşılanırken, baskında hayatını kaybeden milli tekvandocu 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu'nun acısını dindirmedi.
 
Kendisi de Mavi Marmara gemisinde bulunan Topçuoğlu, 'İsrail'in özrünü kabul etmediğini' söyledi.
 
Topçuoğlu, "Bu özür bizim için yeterli değil. Bugüne kadar katletmiş olduğu tüm insanlıktan özür dilemeli. Ancak bu şekilde özür yerine ulaşır. Tüm insanlıktan özür dilemesi için çocukları katlettiklerinde onları sadece bir varlık olarak gördüklerini söyledikleri zihniyetlerini değiştirdiklerinde o özür kabul olur. İnsan, insanlıktan nasibini almışsa o özür geçerlidir. Biz şehit Çetin Topçuoğlu ailesi olarak özrü kabul etmiyoruz" diye konuştu.
 
"ÖNEMLİ OLAN FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ"
 
İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan Cevdet Ökenek ise ''Bizim için önemli olan Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin özgür olmasıdır'' dedi.
 
TAZMİNAT FİLİSTİN HALKINA
 
Saldırıda yaralanan Mehmet Tunç da ''olumlu bir gelişme'' olarak nitelediği özrün gecikmiş olduğunu söyledi. Saldırıların üzerinden yaklaşık 3 yıl geçtiğini belirten Tunç, ''Bu özrün ardından şahsi olarak maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Tazminatı alırsam da bir kuruşuna dahi dokunmadan Filistin halkına bağışlayacağım. Çünkü biz o yola çıkarken sadece Allah rızasını düşündük ve Filistin halkının özgürlüğü için yola düştük" diye konuştu.
 
"SEVİNDİRİCİ AMA YETERLİ DEĞİL"
 
İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ise 'özür ve tazminatın yeterli olmadığını belirterek şöyle devam etti: ''İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemesi sevindirici ama yeterli değil. Filistin'e uygulanan ambargo da bir an önce kalkmalı. Mavi Marmara'nın yola çıkmasının hedefi de zaten ambargoyu kırmaktı. Allah'ın izniyle ambargonun kaldırılmasına yönelik mücadelemiz sürecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler