İsrail'i Türkiye mi engelledi?

  ABD'nin Chicago kentinde düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı NATO zirvesine, Türkiye'nin karşı koyması sonucu İsrail'in davet edilmediği belirtildi. Chicago'da 20-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek zirveye İsrail'in davet e

İsrail'i Türkiye mi engelledi?

 

 

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı NATO zirvesine, Türkiye'nin karşı koyması sonucu İsrail'in davet edilmediği belirtildi.

 

Chicago'da 20-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek zirveye İsrail'in davet edilmemesini açıklamakta güçlük çeken NATO yetkilileri, bunun Türkiye'nin İsrail'i bloke etmesinden değil, İsrail'in NATO'nun temel askeri çalışmalarına katılmayan bir ülke olmasından kaynaklandığını söyledi. Amerikan medyasında çıkan haberlerde, İsrail'in Türkiye'nin engellemesi nedeniyle NATO zirvesine davet edilmediğine yönelik haberler çıkarken, NATO Genel Sekreteri General Anders Fogh Rasmussen, İsrail'in Chicago'da yapılacak zirveye davet edilmeme nedeninin, Mavi Marmara olayları nedeniyle Türkiye'nin İsrail'e karşı 'engelleme politikası uygulamasından' kaynaklanmadığını belirterek 'İsrail Kosova'da NATO Barış Gücü KFOR'da ya da, Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü'nde de (ISAF) yer almıyor. İsrail'in NATO zirvesine katılımının, Türkiye tarafından engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil' diye konuştu. Ancak, İsrail'in, NATO'nun işbirliği yaptığı ülkeler kapsamında daha önceki NATO zirvelerine katıldığı biliniyor. ABD'nin Chicago kentinde 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek NATO zirvesine, NATO üyesi ülke temsilcileri ile birlikte toplam 60 devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem