İsrail'e Mavi Marmara protestosu

İsrail Milli Günü için düzenlenen resepsiyona Mavi Marmara protestosu damgasını vurdu. Hükümetten katılımın olmadığı resepsiyonun ev sahibi İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, hükümet yetkililerini resepsiyona davet ettiklerini ancak gelip gelmeme kar

İsrail'e Mavi Marmara protestosu

İsrail Milli Günü için düzenlenen resepsiyona Mavi Marmara protestosu damgasını vurdu. Hükümetten katılımın olmadığı resepsiyonun ev sahibi İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, hükümet yetkililerini resepsiyona davet ettiklerini ancak gelip gelmeme kararının onlara kalmış olacağını belirtti. Levy, “Bu durum ilişkilerin son durumunu yansıtıyor. Türkiye’de ne derler bilirsiniz; inşallah iyi olacak” diye konuştu.

Resepsiyona askerler de en alt düzeyde dahi katılmazken Dışişleri Bakanlığı temsil düzeyini Daire Bakanlığı düzeyinde tuttu.

İsrail Milli Günü’ne ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccardone ve Ankara’daki diplomatik misyon şeflerinin yanı sıra AK Partili eski bakanlar Kürşat Tüzmen, Hilmi Güler ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da katıldı.

‘TERÖR GÜNDEMDE’

ABD Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye ile terörle mücadelede çok yakın istişarede bulunduklarını belirterek ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James Cartwright’ın ile çalışma yemeği yiyeceğini ve gündemde Suriye Libya ve terörle mücadelede işbirliği konularının olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler