İsrail’e bir kınama daha

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Birleşmiş Milletler okulunu hedef almasını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un saldırının bir suç fiili teşkil ettiğine dair görüşünü tümüyle paylaştıklarını aktarılarak

İsrail’e bir kınama daha
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Birleşmiş Milletler okulunu hedef almasını kınadı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un saldırının bir suç fiili teşkil ettiğine dair görüşünü tümüyle paylaştıklarını aktarılarak, masum Filistinli sivillerin tek sığınağı olan BM okuluna yapılan saldırının bir ilk olmadığı kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
 
“Gazze’deki BM yerleşkelerinin koordinatlarının İsrail makamlarına önceden bildirilmiş olmasına rağmen okulun hedef alınmış olması ayrıca korkutucudur. İsrail, BM binalarına yönelik bu ve daha önceki saldırılarıyla uluslararası hukuka ve insan haklarına ilişkin tüm kural ve teamülleri ayaklar altına almaktadır. Uluslararası toplum, İsrail’in emsali görülmemiş saldırılarından dolayı hesap vermesi için gerekli adımları atmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler